Thursday, September 19, 2013

ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΑΚΟΥΜΕ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ! ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΡΓΑ!




ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΑΚΟΥΜΕ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ! 
ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΡΓΑ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Διαβάσαμε στο Offsite news το ακόλουθο ρεπορτάζ:

“Σαφής και κατηγορηματικός ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του σχετικά με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη, στις οποίες προέβη χθες βράδυ σε συνέντευξή του στο Mega. 

Όπως δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης, το Προεδρικό δεν μπορεί άλλο να ανέχεται τον κ. Δημητριάδη, ενώ δεν δίστασε να αποκαλύψει τη σκέψη του για παραπομπή του στο Ανώτατο Δικαστήριο, ώστε να πετύχει την αποπομπή του, εφόσον στοιχειοθετείται η κατηγορία για πλημμέλεια καθηκόντων.

Σε δηλώσεις του στην εκομπή «Στο Μικροσκόπιο», αναφερόμενος στον τρόπο χειρισμού της Τράπεζας Κύπρου από τον κ. Δημητριάδη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η υπαγωγή της Τράπεζας Κύπρου σε καθεστώς εξυγίανσης είχε προϋπόθεση ότι εντός 36 ωρών θα έφευγε ο διαχειριστής και θα διοριζότανε προσωρινό συμβούλιο. Η δέσμευση του Διοικητή της ΚΤ, συνέχισε, ήταν ότι στις 2 Μαΐου η Τράπεζα Κύπρου θα είχε προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο και τελικά "φθάσαμε τέλος Ιουλίου για να ξεπεραστεί ένα πρόβλημα το οποίο ο ίδιος ο Ντράγκι θεωρούσε ότι υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση".

Ξεπεράστηκε, ανέφερε, εκείνο το πρόβλημα και ακολούθησε η διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης της τράπεζας, με την υποβολή υποψηφιοτήτων.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι είχε τηλεφωνήσει ο ίδιος στον Διοικητή με την παράκληση να ολοκληρώσει την συγκεκριμένη διαδικασία που αφορά την Τράπεζα Κύπρου μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου που πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των μετόχων, ώστε να τερματιστεί η αβεβαιότητα στη τράπεζα και να εισέλθει σε μία νέα εποχή.

«Δέκα ημέρες μετά και ακόμη δεν έχει αποφασίσει ποιο είναι το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας. Κύπρου» σημείωσε λέγοντας ότι «επέδειξα σημαντική υπομονή σε πολλά θέματα για πλημμέλεια εκτέλεσης των καθηκόντων του αλλά η υπομονή εξαντλείται. Η οικονομία του τόπου δεν θα εξαρτηθεί από τα καπρίτσια κανενός».

Ούτε κάποιος που κατέχει ένα τόσο ψηλό αξίωμα θα προτιμά να βρίσκεται τον περισσότερο χρόνο στο εξωτερικό αντί να επιτελεί τα καθήκοντα του, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εξέφρασε λύπη γιατί μιλά τόσο αυστηρά, πρώτη φορά δημόσια, πρόσθεσε, αλλά "επαναλαμβάνω δεν πάει άλλο".

Απολύτως σύμφωνοι.

Η συμπεριφορά του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας κ. Π. Δημητριάδη είναι επιεικώς απολύτως απαράδεκτη. 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, με τις δηλώσεις του, εξέφρασε την αλήθεια για τον εν λόγω αξιωματούχο την οποία συμμερίζονται όλοι οι Ελληνες της Κύπρου.

Αυτό που θέλουμε να μάθουμε από τον κ. Πρόεδρο είναι ο λόγος που ακόμη δεν απέπεμψε κλωτσηδόν το υποχείριο του κ. Χριστόφια από τη νευραλγική θέση που κατέχει. 

Ουδόλως επίσης κατανοούμε για ποιο λόγο ο κ. Χριστόφιας δεν είναι προφυλακισμένος -μέχρι την δίκη του- για όλα τα εγκλήματα που έκανε κατά της πατρίδας μας στην οικονομία, στο Μαρί και στο εθνικό θέμα.

Οπως πολύ ορθά δήλωσε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, "όσα δεν κατάστρεψε ο ίδιος ο κ. Χριστόφιας άφησε τον κ. Π. Δημητριάδη στη θέση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για να γκρεμίσει."

Επομένως κ. Πρόεδρε; 

Γιατί ακόμη διατηρείτε σ’ αυτή τη θέση τον κ. Δημητριάδη και γιατί δεν είναι προφυλακισμένος ο κ. Χριστόφιας;

No comments:

Post a Comment