Wednesday, September 11, 2013

ΠΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ κ. ΠΟΛΥΓΕΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΘΕΟΦΟΒΟΥΜΕΝΟ” κ. ΤΣΙΠΡΑ;



ΠΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ κ. ΠΟΛΥΓΕΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΘΕΟΦΟΒΟΥΜΕΝΟ” κ. ΤΣΙΠΡΑ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Διαβάσαμε ένα προκλητικότατο -για τη χονδροειδή προπαγάνδα του- ρεπορτάζ, που υπογράφει ο κ. Αιμίλιος Πολυγένης, στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων Romfea.gr, που παρουασιάζει τον Θεομάχο αρνητή του Χριστού, που δεν παντρεύτηκε τη μητέρα των παιδιών του  ούτε με πολιτικό γάμο και που πήγε στο δημαρχείο για να δώσει όνομα στα παιδάκια του, για να τα αφήσει αβάπτιστα τα καυμένα, με το οποίο προσπαθεί να μας πείσει πόσο σέβεται την Ορθόδοξη Εκκλησία και την πίστη μας ο δεδηλωμένος άθεος κ. Τσίπρας.!!!

Πολλή η χοντροκοπιά του ρεπορτάζ που υπογράφει ο κ. Πολυγένης.

Ιδού ορισμένα από τα σχόλια που αναρτήθηκαν στη Romfea.gr που πιστοποιούν ότι οι αναγνώστες του ρεπορτάζ, όχι μόνο δεν πείστηκαν από το ρεπορτάζ, αλλά αντιδρούν έντονα στη χοντροκομμένη προπαγάνδα του:

Hellas i 
Η υποκρισία στο μεγαλείο της!!! Ο Τσίπρας δεν ήταν αυτός που αποστρεφόταν μετά βδελυγμίας κάθε χριστιανικό σύμβολο; Τί έγινε ξαφνικά; Η ψηφοθηρία έχει και τα όριά της, ωστόσο δολιότητα των χριστιανομάχων φαίνεται πως δεν έχει κανένα όριο.

George Fokas
Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο προσκύνησε τον Σταυρό, από σεβασμό... Όχι ότι αχνοφαίνονται εκλογές...

Guest 
Για τους ημετέρους... Το να βλέπουμε τον αγιασμό ως "παράδοση" και την Εκκλησία ως "θεσμό" είναι εκκοσμίκευση.

UdkC 
Η ειλικρίνεια και η τιμιότητα είναι μεγάλες αρετές για οποιονδήποτε άνθρωπο, πόσω μάλλον για έναν πολιτικό που θέλει να κυβερνήσει τη χώρα του ως πρωθυπουργός. Η σημερινή στάση του κ. Τσίπρα είναι, συνελόντι ειπείν, υποκριτική και ανειλικρινής. Παλιότερα, είχε δηλώσει ευθαρσώς ότι είναι άθεος. Αυτό συνεπάγεται ότι δεν παραδέχεται την πίστη της εκκλησίας ως αλήθεια και ότι δεν αισθάνεται την ανάγκη να προσκυνήσει ένα ιερό σύμβολο, μια εικόνα ή το ευαγγέλιο· άλλωστε, η προσκύνηση έχει την έννοια της επαφής με την άκτιση Χάρη του Θεού που κατοικεί στην ύλη. Χωρίς Θεό, όμως, τι Θεία Χάρη μπορεί να υπάρχει;

Ασφαλώς είναι πολύ θετικό να αναγνωρίζεται ο κοινωνικός, πολιτισμικός και εθνικός ρόλος της εκκλησίας από τα πολιτικά κόμματα, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Η αναγνώριση αυτή δεν περιορίζεται στους χριστιανούς. Στο εξωτερικό, άθεοι ηγέτες και διανοητές της Αριστεράς μελετούν επιστημονικά και κοινωνικά τη Βίβλο, την εκκλησιαστική ιστορία και τις υπαρξιακές προεκτάσεις του χριστιανισμού. Κανείς τους, όμως, δεν ασπάζεται τα ιερά σκεύη, ούτε μεταλαμβάνει.

Ο κ. Τσίπρας θα έδειχνε ένα πολύ αξιοπρεπέστερο και ειλικρινές πρόσωπο, αν παρευρισκόταν στον αγιασμό, στεκόταν με προσοχή κατά την τέλεση της ακολουθίας και ύστερα χαιρετούσε τον ιερέα με τον δέοντα σεβασμό, χωρίς να εμπλακεί σε κινήσεις που ταιριάζουν σε άνθρωπο πιστό. Εκτός κι αν μετεστράφη...

Εμμανουήλ Ύδρα 
Η πραγματικότητα είναι ότι απλά έκανε μια κίνηση αμηχανίας, όπως στον αγιασμό της Βουλής. Εδώ, αν το δούμε στο βίντεο, σε κοντινό πλάνο, δεν ασπάστηκε το Σταυρό. Απλά πλησίασε για να φανεί. Αλλά, ακόμα και αν τον ασπαζόταν, από τι στιγμή που δηλώνει άθεος, από τη στιγμή που δεν έχει τελέσει γάμο αλλά έχει υπογράψει σύμφωνο, από τη στιγμή που δεν έχει βαπτίσει τα παιδιά του, τότε, για ποιο λόγο να ασπαστεί το Σταυρό, ακόμα και αν το έκανε (που δεν το έκανε);

dhatzini 
Είναι φανερό ότι οι επικοινωνιολόγοι του τον έπεισαν να υποκριθεί και να υποστεί αυτό το "μαρτύριο," προκειμένου να έχει πιθανότητες να γίνει πρωθυπουργός. Και τότε θα έχει την ευκαιρία να καταστρέψει ό,τι χριστιανικό έχει απομείνει σ' αυτόν τον τόπο. Είναι στρατηγική, λοιπόν, και όχι σεβασμός προς τον Σταυρό. Αν επρόκειτο για το τελευταίο, τότε θα έπρεπε να κάνει και μερικές ακόμη κινήσεις, ήτοι δηλώσεις και πράξεις μετανοίας, όπως χριστιανικό γάμο για τον εαυτό του, βάπτισμα των παιδιών του κ.λπ.


Σούπερ Γάτος 
TΩΡΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΘΕΛΕΤΕ; ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΟΙ ΑΘΕΟΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΦΑΚΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΑΝ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ ΚΟΣΜΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΡΕΠΟΥΣΗΔΕΣ ΝΑ ΞΙΦΟΥΛΚΟΥΝ ΟΧΙ ΛΕΚΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. ΜΕΤΟΧΗ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ. ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ.

ΘΑΝΑΣΗΣ 
Ω της υποκρισίας! Ο υβριστής του Σταυρού τον "ασπάζεται"! 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ 
ΟΥΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!!!

Το δικό μας σχόλιο. 

Ασφαλώς και πρόκειται για χονδροειδή προπαγάνδα που δεν πείθει κανένα. 

Δυσκολεύομαι αφόρητα, αγαπητέ κ. Πολυγένη, να πιστέψω ότι το ρεπορτάζ δεν έχει έμπνευση “Αρβανίτικη” (if you know what I mean!!!). 

Δυστυχώς ο Μακαριότατος και το περιβάλλον του είναι άξιοι να κάνουν οτιδήποτε για να προωθήσουν τον κ. Τσίπρα.

Φυσικά ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο.

1 comment:

  1. Απαράδεκτο άρθρο από τη Ρομφέα. Τι σκοπούς εξυπηρετούν άραγε; Μήπως είναι εντολή κανενός χορηγού τους;

    ReplyDelete