Tuesday, September 17, 2013

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΘΕΟΛΟΓΙΑ” ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ




ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΘΕΟΛΟΓΙΑ” ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Θαρραλέο και εύστοχο το άρθρο του ιστολογίου “Θρησκευτικά”, που αφορά το περιοδικό “Θεολογία”, το οποίο διευθύνεται από τον γνωστό για τους οικουμενιστικούς του προσανατολισμούς Σύμβουλο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου του μαθήματος των Θρησκευτικών κ. Σταύρο Γιαγκάζογλου. 

Συνιστά πολύ σοβαρό πρόβλημα ότι από πολλά χρόνια, ο κ. Γιαγκάζογλου, ο προσφυώς αποκληθείς “κακός δαίμονας του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών”, βρίσκεται σε μια τόσο επιτελική θέση στο Υπουργείο Παιδείας. 

Αλλά το πραγματικό σκάνδαλο είναι ότι τυγχάνει ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ο οποίος τον διόρισε στη θέση του Διευθυντή του περιοδικού της Εκκλησίας της Ελλάδος “Θεολογία”.

Ο Μακαριότατος όχι μόνον τον διόρισε στην επιτελική αυτή θέση, αλλά και τον στηρίζει με νύχια και με δόντια για να απο-ορθοδοξοποιήσει το μάθημα των Θρησκευτικών και να το καταστήσει από ορθόδοξη κατήχηση σε οικουμενιστική κατήχηση.

Ούτε για ανέκδοτο, λοιπόν, το πρόβλημά μας δεν είναι ο κ. Γιαγκάζογλου. 

Το πραγματικό μας πρόβλημα είναι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. 

Αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν θα μπορούσε να περάσει τα σχέδιά του αν δεν σιωπούσαν ή αν δεν τον βοηθούσαν στα καταχθόνιά του σχέδια οι 80 τόσοι ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Οι ελάχιστες εξαιρέσεις των ιεραρχών μας, που ύψωσαν τη φωνή τους για να υπερασπιστούν τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών, δεν αναιρούν το πρόβλημα. 

Το υπογραμμίζουν. 

Η νέα αστοχία του περιοδικού “Θεολογία” έχει υπερβεί τα εσκαμμένα. Η συντακτική του επιτροπή αφιέρωσε ολόκληρο τεύχος για να προάγει τον Διαθρησκειακό Οικουμενισμό τον οποίο “believe it or not” ανακάλυψε στα συγγράμματα των Αγίων Πατέρων.!!! 

Για μεν τον κ. Γιαγκάζογλου και τους συνεργάτες του ουδείς ανέμενε κάτι καλύτερο. 

Δυστυχώς ούτε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. 

Οι υπόλοιποι όμως ιεράρχες γιατί σιωπούν; 

Το περιοδικό “Θεολογία” είναι το επίσημο περιοδικό της Εκκλησίας της Ελλάδος. Δεν είναι προσωπικό εκφραστικό όργανο του Μακαριότατου! Ούτε ασφαλώς του κ. Γιαγκάζογλου. Αναμένουμε εναγώνια από τους Σεβασμιότατους Ιεράρχες μας να τοποθετηθούν για το σοβαρό αυτό ζήτημα. 

No comments:

Post a Comment