Thursday, September 5, 2013

ΝΕΕΣ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΕΣ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΣΥΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟ



ΝΕΕΣ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΕΣ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΣΥΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Διαβάσαμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων Romfea.gr:

“Φιλικός αγώνας με ιδιαίτερο χαρακτήρα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο γήπεδο Ερμούπολης. Ο Α.Ο. Σύρου αντιμετώπισε τον Α.Ο. Μυκόνου, σ’ ένα παιχνίδι που βραβεύθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος για την αγάπη του στον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο, αλλά και για το ενδιαφέρον που έχει δείξει και για τις δύο ομάδες.

Έτσι, πριν από την έναρξη της αναμέτρησης οι δύο πρόεδροι των ομάδων, Γιώργος Φώσκολος και Αλέκος Κουκάς απένειμαν στο Σεβασμιότατο τιμητική πλακέτα. Περιχαρής και συγκινημένος ο κ. Δωρόθεος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τα δύο Σωματεία, ευχόμενος στις διοικήσεις και στους ποδοσφαιριστές κάθε επιτυχία ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν."

Kαι το ακόλουθο σχόλιο στην ιδία ανάρτηση:

"Proterios

Ωραία αυτά, αλλά υπάρχει πιθανότητα να δούμε και λίγο ουσιαστικό πνευματικό έργο να επιτελείται στην Ι. Μητρόπολη Σύρου, πέρα από δημόσιες σχέσεις; 

Την άλλη φορά είχε επισκεφθεί (με βερμούδα...) μπασκετμπολίστας την Μεγαλόχαρη της Τήνου, μαζί με τη φίλη του, και έβγαλε ανακοίνωση η Ι. Μητρόπολη, απέστειλε φωτογραφίες στο διαδίκτυο, τον υποδέχθηκε ο Γ. Αρχιερατικός Τήνου και η φίλη αναφέρθηκε στο δελτίο τύπου της Μητροπόλεως ως "ομόζυγος"  ... Καλά στέφανα ευχόμαστε στα παιδιά, αλλά ακόμα ομόζυγοι δεν είναι...

Και στην Εστία της Μητροπόλεως Σύρου στην Αθήνα καλείται για ομιλίες Ιησουίτης κληρικός."

Τέσσερα πράγματα κάνει συνήθως ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄:

1.) Γυρίζει με όλα τα μεταφορικά μέσα (πλοία, αεροπλάνα, ελικόπτερα, κρις-κραφτ, αυτοκίνητα κτλ.), όλες τις Μητροπόλεις της Ελλάδας και μερικές φορές πέραν των ορίων της, σε κάθε είδους φιέστα: Ονοματήρια, γενέθλια, μπιτς-πάρτι, επετείους, πανηγύρεις, ποδοσφαιρικούς αγώνες και δεν συμμαζευόμαστε.

2.) Κάνει κοινές ποιμαντικές παραστάσεις με τον Παπικό “Αρχιεπίσκοπο” της Σύρου Φραγκίσκο εντός και εκτός -Παπικών και Ορθόδοξων- ναών.!!! 

Τώρα μάλιστα με το σχόλιο του Proterios μαθαίνουμε ότι προσκαλεί και Ιησουίτες να κάνουν ομιλίες στην Εστία της Σύρου.!!!

3.) Βγάζει φωτογραφίες, σαν φωτομοντέλο σε όλες τις στάσεις και με όλα τα φόντα, που δημοσιεύει στο ιστολόγιο της Μητροπόλεως και σε ιστοτόπους μεγάλης αναγνωσιμότητας, αλλά και στο περιοδικό “Θαλασσοπούλια”, που εκδίδει για να δημοσιεύει τις φωτογραφίες του. Ούτε η πριγκίπησσα Νταιάνα να ήταν.

4.) Επιδίδεται σε ατέλειωτο κηνύγι κάθε είδους δημοσίων σχέσεων τις οποίες προβάλλει με Ανακοινώσεις στον τύπο.

Μήπως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος πρέπει να επέμβει και να συμμαζέψει τον Σεβασμιότατο;

Δηλαδή τις ανοησίες που έκαναν δύο ομάδες για να τιμήσουν τον Πάπα Φραγκίσκο τώρα θα τις βλέπουμε να επαναλαμβάνονται από τον ανεκδιήγητο δημοσιοσχεσίτη Μητροπολίτη Σύρου; 

No comments:

Post a Comment