Saturday, September 21, 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Θρησκευτικά” -στην ανάρτηση που αναφέρεται στον ισχυρισμό του Παναγιότατου ότι δεν είναι Οικουμενιστής-, το ακόλουθο ουσιαστικό, ως προς το περιεχόμενό του, σχόλιο (που ο συντάκτης του το υπογράφει με τα αρχικά Λ.Ν.):

“Εμείς οικουμενιστές; 

Αλλοίμονο, αυτά είναι διαδόσεις των...εχθρών μας που επιδιώκουν να μας...πλήξουν! 

Ξύπνησαν οι τελευταίοι μια ωραία πρωία και είπαν: δεν τα βάζουμε με το Βαρθολομαίο έτσι για να περνά η ώρα;

Εμείς απλά αναγνωρίζουμε εκκλησιαστική υπόσταση και αποστολική διαδοχή στις σχισματοαιρετικές προτεσταντικές και παπικές κοινότητες αποκαλώντας τις "αδελφές εκκλησίες"! 

Απλά συμπροσευχόμαστε με αιρετικούς, αλλοθρήσκους, μάγους, ειδωλολάτρες και κάθε καρυδιάς καρύδι μπροστά σε ομοίωμα της ..."θεάς" Γαίας στη Γροιλανδία, αφού πρώτα φροντίσαμε στη διδακτορική μας διατριβή να χαρακτηρίσουμε ως "στερούμενους αγάπης" τους θεόπνευστους ιερούς κανόνες που απαγορεύουν τις συμπροσευχές. 

Απλά στο Πόρτο Αλέγκρε υπογράφουμε κείμενα που χαρακτηρίζουν τις πλανεμένες διδαχές "διαφορετικές διατυπώσεις της μίας πίστεως".

Απλά χαρακτηρίζουμε "θύματα του αρχεκάκου όφεως, που μάλιστα θα δώσουν λόγο!!! τους πατέρες μας που μας κληροδότησαν τη διάσπαση". 

Απλά διακηρύσσουμε ότι "οι διαφορές χριστιανών και μουσουλμάνων έχουν τις ρίζες τους στην πολιτική κι όχι στην πίστη". 

Απλά δωρίζουμε το "άγιο κοράνιο". 

Απλά προσφέρουμε σαν δώρο ένα άγιο ποτήριο στον ουνίτη ψευδεπίσκοπο Αθηνών. 

Απλά υποδεχόμαστε τον αιρεσιάρχη της Ρώμης στο Φανάρι με κωδωνοκρουσίες, θυμιατίσματα, ασπασμούς, λειτουργικές δεήσεις και αιτήσεις υπέρ αυτού, ευλογημένος ο ερχόμενος, πολυχρόνια, κοινή ευλογία, δώρα, απαγγελία του «Πιστεύω» και του «Πάτερ ημών» από τον πάπα σε Θ. Λειτουργία στό Φανάρι. 

Απλά ακυρώνουμε την έννοια της Ιεραποστολής προς τους ετεροδόξους και αλλοθρήσκους ισχυριζόμενοι ότι "Ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία δέν ἐπιδιώκει νά πείση τούς ἄλλους περί συγκεκριμένης τινος ἀντιλήψεως τῆς ἀληθείας ἤ τῆς ἀποκαλύψεως, οὔτε ἐπιδιώκει νά τούς μεταστρέψει εἰς συγκεκριμένον τινά τρόπον σκέψεως». 

Απλά αφορίζουμε άνευ αιτίας, άνευ δίκης και απολογίας εκλεκτούς αντιαιρετικούς και αντιοικουμενιστές θεολόγους και την ίδια στιγμή συγκαλύπτουμε τις φρικαλέες Χαρκιανάκειες και Ζηζιούλειες κακοδοξίες και τα "κατορθώματα" των μητροπολιτών Γερμανίας και Γαλλίας. 

Απλά ζητούμε την κεφαλήν επί πίνακι ομολογητών Ελλαδιτών ιεραρχών, απλά σκανδαλίζουμε και πυροδοτούμε εντάσεις και σχίσματα, απλά το ένα, απλά το άλλο, απλά το...παράλλο, έτσι απλά, τόσο απλά!”

Δεν ξέρω αν χρειάζεται να προσθέσω το παραμικρό σε όσα εύστοχα καταγράφει ο σχολιαστής Λ.Ν.. 

Παναγιότατε! Από κάποιο σημείο και μετά πρέπει να αντιληφθείτε ότι εξέρχεται κάποιος από τα όρια της σοβαρότητας και κινείται στα όρια της φαιδρότητας.

Αυτό συμβαίνει λ.χ. όταν οι πιστοί ακούν τον Πατριάρχη τους να ισχυρίζεται ότι δεν είναι Οικουμενιστής, ενώ γνωρίζουν ότι

1.) Ο Οικουμενικός Θρόνος, όχι μόνον υπέγραψε τις προδοτικές -για την Ορθοδοξία- συμφωνίες του Μπαλαμάντ και του Σαμπεζύ, αλλά και τις βάζει σε εφαρμογή χωρίς τη συναίνεση της πλειοψηφίας των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

2.) Το Οικουμενικό Πατριαρχείο υπέγραψε το προδοτικό για την Ορθοδοξία κοινό κείμενο της Ραβέννας.

3.) Υπογράφτηκε το παντελώς απαράδεκτο, από ορθοδόξου σκοπιάς, κείμενο του ΠΣΕ στο Πόρτο Αλέγκρε.

4.) Ο Παναγιότατος και άλλοι κορυφαίοι ιεράρχες του θρόνου συμφύρονται καθημερινά σε παντοειδείς οικουμενιστικές ασχημίες συμπροσευχών, επίδοσης “Ιερών Κορανίων” και άλλων “συμπνευματισμών” με αιρετικούς και αλλόθρησκους.

Ποιος είναι ο λόγος που ο Πατριάρχης έκανε αυτές τις δηλώσεις που προκαλούν θυμηδία;

Απλούστατα! 

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος πραγματοποίησε πρόσφατα την ειρηνική του επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη. 

Η Εκκλησία της Βουλγαρίας, ως γνωστόν, -απολύτως προς τιμή της-, δεν συμμετέχει στο ΠΣΕ και στο διάλογο με τους Παπικούς.

Ο Παναγιότατος, λοιπόν, προσπαθεί να δελεάσει τον Μακαριότατο Βουλγαρίας και να τον κάνει να πιστέψει ότι δήθεν το Οικουμενικό Πατριαρχείο ακολουθεί ορθόδοξη -και όχι οικουμενιστική- πολιτική και να το παρασύρει στα δίχτυα του Οικουμενισμού.

Προσευχόμαστε διακαώς και εκτενώς προς τον Κύριο το Πατριαρχείο Βουλγαρίας να μην πέσει στην παγίδα και ο Παναγιότατος και οι υπόλοιποι Οικουμενιστές να συνέλθουν από τον οικουμενιστικό κατήφορο που ακολουθούν.

No comments:

Post a Comment