Wednesday, September 11, 2013

ΣΕ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ ΜΙΛΑ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ;




ΣΕ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ ΜΙΛΑ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Ανέφερε, σε μήνυμά του για τη νέα σχολική χρονιά, ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στους εκπαιδευτικούς, που διαβάσαμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων "Δόγμα":

“Βλέπω με πόνο, αδελφοί μου, ότι τα σημερινά παιδιά είναι πολύ συχνά πνευματικά ορφανά: έχουμε σταματήσει να τους μιλάμε για την Αγία Γραφή και να τους τη διδάσκουμε, δεν τους λέμε τίποτα πια για τις μεγάλες μορφές του χριστιανισμού, δεν τους μαθαίνουμε τα ηθικά παραδείγματα των Αγίων, δεν τους μεταδίδουμε τη φλόγα της ενσαρκωμένης στα πρόσωπά τους αγάπης. Αυτός που θυσιάζεται για τους άλλους, ο άγιος, έχει αξία μεγαλύτερη ακόμη και από τον σοφό και τον επιστημόνα.

Ας διδάξουμε στα σχολειά μας, την αλληλεγγύη και την αγάπη για τον άλλο, το ευαγγελικό μήνυμα. Αν το σχολείο δεν βγάλει μαθητές που έχουν μάθει από τους δασκάλους τους να αγαπούν και να συγχωρούν, τότε αποτυγχάνει η ίδια η δημοκρατία μας και η κοινωνία μας κινδυνεύει να μετατραπεί σε μια ανελεύθερη και ανελέητη κοινωνία. Η αγάπη και το έλεος για τον φτωχό και τον ξένο αποτελούν τα μυστικά θεμέλια μιας δημοκρατικής και φιλάνθρωπης κοινωνίας, της δημοκρατίας μας, που τόσο βάλλεται σήμερα, επειδή στην αγάπη για τον άλλο κρύβεται ο ίδιος ο Χριστός, και αν δεν κατορθώσουμε να την αποκτήσουμε αληθινά την αγάπη αυτή και να τη μεταδώσουμε στα παιδιά μας, τότε έχουμε αποτύχει όλοι: το σχολείο, η παιδαγωγούσα Πολιτεία και η Εκκλησία. Είθε ο μεγάλος Θεός του ελέους να δίνει σε όλους μας υγεία, πίστη και τη δύναμη να συγχωρούμε, να αγαπάμε και να ελεούμε.”

Ωραία όσα λέγει ο Μακαριότατος, αλλά εν παντί ανακόλουθα με την αφειδή υποστήριξη που παρέχει στο στενό συνεργάτη του κ. Σταύρο Γιαγκάζογλου και τους ΚΑΙΡΟΣκόπους του για να απο-ορθοδοξοποιήσουν το μάθημα των Θρησκευτικών.

Είναι εύκολο να λέμε ευχολόγια στους καθηγητές των μαθηματικών, της φυσικής και της σωματικής αγωγής, της βιολογίας κτλ., την ώρα που οι στενοί θεολόγοι συνεργάτες του βασισμένοι στην υποστήριξη και στις μεθοδεύσεις του Αρχιεπισκόπου επιδιώκουν να καταργήσουν τον ορθόδοξο κατηχητικό χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών και να προσφέρουν στα παιδιά μας θρησκειολογική -και όχι ορθόδοξη- αγωγή.

Γι’ αυτό ο Μακαριότατος, αντί να μιλά στους εκπαιδευτικούς λες και είναι εξωγήινοι και αγνοούν τις μεθοδεύσεις του για να καταστρατηγηθεί το ορθόδοξο περιεχόμενο του μαθήματος των Θρησκευτικών, ας κάνει την ορθή κίνηση που όλοι αναμένουμε για να τον χειροκροτήσουμε από καρδίας.

Ας διώξει κλωτσηδόν από το περιβάλλον του τον κ. Σταύρο Γιαγκάζογλου -τον προσφυώς αποκληθέντα "κακό δαίμονα του μαθήματος των Θρησκευτικών"- και ας διορίσει στη θέση του άνθρωπο με ορθόδοξο ανάστημα, όπως τον κ. Τσελεγγίδη, τον π. Θεόδωρο Ζήση, τον π. Γεώργιο Μεταλληνό, τον κ. Ρεράκη και τόσους άλλους ακαδημαικούς θεολόγους που πιστεύουν στο Θεό και σέβονται την ορθόδοξη παράδοση.

Ουδείς -απολύτως ουδείς- Μακαριότατε, μπορεί να σας εμπιστευθεί ενόσω συνεχίζεται να  ζεσταίνεται στον κόρφο σας το φίδι της απο-ορθοδοξοποίησης του μαθήματος των Θρησκευτικών και ενόσω μεθοδεύεται την επαναφορά του “διαιρέτη της Εκκλησίας” Σεβ. Μεσσηνίας κ. Σαββάτου στο προσκήνιο των διαλόγων.

Δεν γίνεται πιστευτός ο Μακαριότατος όταν λέγει στους εκπαιδευτικούς ότι σταματήσαμε να μιλάμε στα παιδιά μας για την Αγία Γραφή και τον Χριστό και χάσαμε τις αξίες και τον δρόμο μας, την ώρα που στηρίζει τους θεολόγους, οι οποίοι θέλουν τα παιδιά μας να μαθαίνουν για το "Ιερόν Κοράνιον" και τη "Θεά" Κάλι και τον Γκανέσα, τον μεγαλοδύναμο "Θεό" τον ελέφαντα.

No comments:

Post a Comment