Saturday, August 3, 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ




ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Ορισμένοι παραδοσιακοί αρχιερείς στέλλουν επιστολές στον Αρχιεπίσκοπο ή και στον πρωθυπουργο και υπερασπίζονται την αργία της Κυριακής και προβάλλουν διάφορα ουσιαστικά θέματα για να συζητηθούν σε έκτακτη Σύνοδο της Ιεραρχίας.

Τους συγχαίρουμε ταπεινά και υικά - εκ μέσης καρδίας - για τον κατά Θεό ζήλο τους χωρίς όμως να μας διαφεύγει ότι έκτακτη Σύνοδος της Ιεραρχίας είναι κυριολεκτικά “όνειρα θερινής νυκτός”.

Δυστυχώς! Περί άλλων τυρβάζει και μεριμνά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και το κονκλάβιο των Οινοφύτων.

Μετρούν τα κουκιά για να αναδείξουν τον ταυρομάχο της Διαυλείας -και Ελβετοφρουρό της 5ης λεωφόρου- Αρχιεπίσκοπο και ουδόλως γνοιάζονται για να πάρουν κατά Θεόν αποφάσεις για μικρολεπτομέρειες του τύπου αργία της Κυριακής, Οικουμενισμός, ορθόδοξος χαρακτήρας του μαθήματος των θρησκευτικών, μεταμοσχεύσεις, κτλ..

Το χρέος τους βέβαια κάνουν οι ζηλωτές Μητροπολίτες, αλλά they and I και μαζί με μας όλος ο κόσμος, γνωρίζουμε ότι αποκλείεται ο Μακαριότατος να κουνήσει ακόμη και το μικρό του δακτυλάκι.

Τι πάμε μακριά;

Δεν ελήφθη ομόφωνα κατά Θεόν απόφαση για τους διαλόγους στην ιστορική συνεδρία του Οκτωβρίου του 2009;

Και επειδή λήφθηκε τι έγινε;

Ο Μακαριότατος την ακύρωσε στην πράξη μετά του βελτιώνοντος τα Γαλλικά του -και την Γαλατική του ευγένεια άμα- Σεβ. κ. Σαββάτου.

Δεν προσκάλεσε ο κυριολεκτικά ανεκδιήγητος Σεβ. Ιλίου κ. Αθηναγόρας καρδινάλιους στη Μητρόπολή του για οικουμενιστικό εσπερινό και δεν εξανάγκασε τους ιερείς του να παρεβρεθούν;

Δεν έπρεπε να καθαιρεθεί όπως και ο κ. Σαββάτος φυσικά;

Ασφαλώς και έπρεπε!

Τι έγινε όμως;

Οχι μόνον δεν καθαιρέθηκαν αλλά λύνουν και δένουν και συναποφασίζουν με τον Αρχιεπίσκοπο για τα μόνα που τους ενδιαφέρουν: Τις Μητροπολιτικές και Αρχιεπισκοπικές εκλογές, την εκκλησιαστική περιουσία και τα συναφή.

Σιγά μην δεν ιδρώσει το αυτί του Λιάπη, του Σαββάτου και του Δικαιάκου για τα πνευματικά θέματα και να συγκαλέσουν έκτακτη συνεδρία της Ιεραρχίας.

Γιατί να το κάνουν;

Για να βάλουν τον εαυτό τους στον κόπο αργότερα να ακυρώσουν τις όποιες κατά Θεόν αποφάσεις τυχόν λάβει;

Και πάλιν τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια στους Μητροπολίτες που αγωνιούν για τα ουσιώδη, αλλά δυστυχώς, οι κατά Θεόν εκκλήσεις τους ηχούν εις ώτα μη ακουόντων...

No comments:

Post a Comment