Monday, August 19, 2013

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΙΣ ΑΛΑΖΟΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ




Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΙΣ ΑΛΑΖΟΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Διαβάσαμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”:

“Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κάλεσε τον τέως πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να κάνει λίγη αυτοκριτική λέγοντας «λίγη αυτοκριτική εκ μέρους του κ. Χριστόφια νομίζω ότι δεν βλάπτει. Βρήκε μια ανθούσα και ευημερούσα Κύπρο και παρέδωσε, «ένα μέρος του λαού να πεινά».

Με έχει αποκαλέσει λαϊκιστή συνέχισε, σημειώνοντας πως ο ίδιος ποτέ δεν πίστεψε στο λαϊκισμό.

Πρόσθεσε ακόμη πως εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι αυτός ο λαός να ζήσει χαρούμενος και ευτυχισμένος εδώ στην γη των πατέρων του και όχι ένα μέρος αυτού του λαού να πεινά.  

Ξεκαθάρισε επίσης, πως δεν είναι ο ίδιος υπεύθυνος για την κατάσταση που έχουμε περιέλθει λέγοντας πως «δεν είμαι εγώ υπεύθυνος,  εγώ συμπαρίσταμαι των πεινώντων».

Ερωτηθείς για το θέμα της Αμμοχώστου ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β ανέφερε πως δεν έχει καμία ενημέρωση, επαναλαμβάνοντας πως οι «Τούρκοι είναι σκληροί».

Καλή θέληση οι Τούρκοι είπε, ούτε είχαν, ούτε έχουν, ούτε θα έχουν και ευχήθηκε να διαψευσθεί.
Εύχομαι πρόσθεσε, να έχουν καλή θέληση και να προσφέρουν την Αμμόχωστο ούτως ώστε να ξεκινήσουν οι συνομιλίες με ένα θετικό βήμα.
Δυσκολεύομαι όμως να το πιστέψω, είπε, και ευχήθηκε να διαψευστεί.”

Δυστυχώς Μακαριότατε! 

Ολοι γνωρίζουμε ότι ο κ. Χριστόφιας δεν θα κάνει καμιά αυτοκριτική. Αντιθετα! Θα συνεχίσει ατπόητος να ζητά από πάνω και τα ρέστα για τις καταστρεπτικές συνέπειες που έφεραν στην πατρίδα μας οι ολέθριες πολιτικές του επιλογές.

Από τη στιγμή που ουδείς ζήτησε ευθύνες από τον κ. Χριστόφια, από τη στιγμή που δεν κινήθηκαν εναντίον του όλες οι ενδεδειγμένες νομικές διαδικασίες για να προφυλακιστεί πριν οδηγηθεί στο δικαστήριο για να αντιμετωπίσει όλες τις ποινικά κολάσιμες ενέργειες που διέπραξε ή παρέλειψε να πράξει, είναι φυσικό να θέλει να βγαίνει από πάνω και να δημαγωγεί και να προκαλεί.

Η πρόταση για επιστροφή της Αμμοχώστου στους κατοίκους της συνιστούν “όνειρα θερινής νυκτός” τα οποία οι μεν Τούρκοι ούτε που διανοούνται να βάλουν σε εφαρμογή, ενώ οι ξένοι δεν παίρνουν στα σοβαρά.

Οι Τούρκοι "δεν παραχωρούν ποτέ με την πένα αυτά που κέρδισαν με τη λόγχη". 

Αυτό κάποτε πρέπει να το καταλάβουμε, να αποσύρουμε την αποδοχή της λύσης της διζωνικής δικοινοτικής Ομοσπονδίας από το τραπέζι των συνομιλιών και να ζητήσουμε την απομάκρυνση του στρατού κατοχής, τον επαναπατρισμό των εποίκων και την ανεμπόδιστη επιστροφή των νόμιμων κατοίκων της Βόρειας Κύπρου στις πατρογονικές τους εστίες.

Προς αυτή την κατεύθυνση, Μακαριότατε, ελπίζουμε να κινηθείτε αποφασιστικά και μεθοδικά παράλληλα με την προσπάθεια να μείνει όσο το δυνατόν αλώβητος από τα χτυπήματα της οικονομικής κρίσης ο λαός μας.

No comments:

Post a Comment