Tuesday, August 13, 2013

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΩΝ ΚΟΠΤΩΝ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ



Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΩΝ ΚΟΠΤΩΝ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Διαβάσαμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων Romfea.gr την ακόλουθη ανταπόκριση του κ. Αθανάσιου Θανόπουλου:

“Εντείνεται το κλίμα διωγμού των Χριστιανών στην Αίγυπτο, αφού σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικές αρχές ανακάλυψαν έναν κατάλογο με ονόματα που αποτελούν στόχο από μουσουλμάνους εξτρεμιστές.

Σε ένα από τα τζαμιά του Καΐρου βρέθηκε ένας κατάλογος στον οποίο εμπεριέχονται δεκάδες ονόματα ''στόχους'', ανάμεσα σε αυτά και του Κόπτη Πατριάρχη κ. Θεόδωρου Β'.

Άγνωστος παραμένει ο συντάκτης του καταλόγου, καθώς ακόμα διεξάγονται έρευνες από την αστυνομία για να διαπιστωθεί η εγκυρότητα του.

Επίσης να αναφερθεί ότι στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μάρκου στο Κάιρο, βρέθηκε γραμμένη η φράση ''η Αίγυπτος είναι ισλαμική''.

Ο Κόπτης Πατριάρχης σε δήλωσή του ανέφερε χαρακτηριστικά: ''καλώ όλους να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και ζητάω από κάθε Αιγύπτιο πολίτη να αποφύγει οποιαδήποτε σκέψη για επίθεση έναντι προσώπου ή περιουσίας.''

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Κόπτης Πατριάρχης κ. Θεόδωρος ακύρωσε την περασμένη εβδομάδα επίσκεψη στον Καθεδρικό Ναό, φοβούμενος το ενδεχόμενο επιθέσεων από μουσουλμάνους εξτρεμιστές.”

Μα είναι δυνατόν; Οι αδελφοί μας οι μουσουλμάνοι; Επιβουλεύονται την ελευθερία ακόμη και τη ζωή των χριστιανών;

Εγώ προσωπικά το αποκλείω.

Ακούς εκεί παραπληροφόρηση! Να φοβάται, δήθεν, ο Κόπτης Πατριάρχης ακόμη και να πάει στον καθεδρικό του ναό στο Κάιρο, επειδή θα τον σκοτώσουν οι αδελφοί μας οι μουσουλμάνοι!!!

Δεν έχω ίχνος αμφιβολίας ότι όλα αυτά είναι καρπός παρεξήγησης και προπαγάνδα των ισλαμοφοβιστών.

Στο κάτω-κάτω της γραφής γιατί διεξάγονται οι Διαθρησκειακοί διάλογοι, αν δεν μπορούν να διασφαλίσουν τη ζωή τουλάχιστον των χριστιανών στις μουσουλμανικές χώρες;

Γιατί μαζεύονται σε όλους τους χλιδάτους εξωτικούς και κοσμοπολίτικους προορισμούς οι εκπρόσωποι των θρησκειών; Μόνον για να φάνε, να πιουν και να ψωνίσουν;

Αποκλείεται.

Μόνον οι φονταμενταλιστές, οι εχθροί του διαλόγου των θρησκειών είναι δυνατόν να διατυπώνουν τόσο εξωφρενικούς ισχυρισμούς.

1 comment:

  1. ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΗΣ ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ:
    ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ, ΕΝΩ ΑΔΕΡΦΟΙ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΕΙΤΕ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΜΑΡΤΥΡΗΣΕΙ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΣΤΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΔΙΧΩΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΜΕΡΑΜΕΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΑΣΕΒΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΙΕΡΟΠΟΙΗΣΗ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ, ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΗΘΟΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΟΣΜΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ.
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΩΣ ΑΝΩ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΕ ΑΣΗΜΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΛΙΞΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥΣ, ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΘΩΚΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ, ΠΑΡ' ΌΛΟ ΠΟΥ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΟΤΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ.
    ΤΟ ΟΤΙ Η ΩΣ ΑΝΩ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΥΝΙΣΤΑ ΚΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΗΘΟΣ ΤΩΝ ΑΔΕΡΦΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΡΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ.
    ΑΔΕΡΦΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΧΤΥΠΑ ΣΤΥΠΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΣΠΛΑΧΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΙΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΚΟ" ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΔΙΑΡΙΖΟΥΝ, Η ΝΑ ΣΑΛΙΑΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ.

    ReplyDelete