Monday, July 15, 2013

ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ! Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ!!!



ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ! 
Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ!!!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Διαβάσαμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ, στο ρεπορτάζ που παρατίθεται στη συνέχεια, τη λίαν θλιβερή είδηση ότι ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί το 2014 το Φανάρι:

“Στο ενδεχόμενο ο Πάπας Φραγκίσκος να επισκεφθεί το Νοέμβριο του 2014 την Τουρκία αναφέρεται σε σημερινό της δημοσίευμα η Zaman. Η έγκριτη εφημερίδα της Τουρκίας - επικαλούμενη πηγές που πρόσκεινται στο Βατικανό - υποστηρίζει ότι οι προετοιμασίες για την επίσκεψη του επισκόπου της Ρώμης στην Κωνσταντινούπολη βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. 

Η εφημερίδα Zaman υπενθυμίζει την - ιστορικής σημασίας και συμβολισμού - παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην ενθρόνιση του Πάπα Φραγκίσκου τον περασμένο Μάρτιο, αλλά και στον διάλογο που είχαν τότε ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τον Επίσκοπο της Ρώμης, με τον τελευταίο να αποκαλύπτει την επιθυμία του να επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «η αναμενόμενη επίσκεψη του Πάπα - θεωρείται ως ανταπόδοση της παρουσίας του Οικουμενικού Πατριάρχη στην ενθρόνιση του - αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την Ορθόδοξη και τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία καθώς η συνάντηση του Πάπα και του Οικουμενικού Πατριάρχη, στην Κωνσταντινούπολη θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο το διάλογο ανάμεσα στις Εκκλησίες της Ανατολής και της Δύσης».

Στη συνέχεια η Zaman κάνει αναφορά και στην ημερομηνία της πιθανολογούμενης επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου, με τον συντάκτη της να εκτιμά ότι το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου, ημέρα που η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του πρωτόκλητου των Αποστόλων, Αγίου Ανδρέα και το Οικουμενικό Πατριαρχείο τη θρονική εορτή του.

Μάλιστα η τουρκική εφημερίδα υπενθυμίζει και την προηγούμενη επίσκεψη Πάπα στην Κωνσταντινούπολη, όταν το Νοέμβριο του 2006 ο τότε Πάπας – και σήμερα επίτιμος Πάπας - Βενέδικτος Ιστ΄ επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη κατόπιν πρόσκλησης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, παρέστη στους εορτασμούς για τη θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου και υπέγραψε κοινή διακήρυξη με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.”

Ο Θεός να βάλει το χέρι Του.

Αν τελικά οι ασχημίες που παρατηρήθηκαν το 2006, με την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄ επαναληφθούν και το 2014 στη Θρονική εορτή του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως με την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου, τότε δεν χρειάζεται να είναι κανείς προφήτης για να προφητεύσει πόση θλίψη και πόσο σκανδαλισμό και ποιο σεισμό θα προκαλέσει στις ορθόδοξες συνειδήσεις η νέα οικουμενιστική οπερέτα.

Ισως ο Θεός τελικά δεν επιτρέψει να πραγματοποιηθεί η Παπική επίσκεψη.

Ισως ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης έρθει "εις εαυτόν" και αποστασιοποιηθεί από την οικουμενιστική φρενίτιδα που εγκαινίασε ο μέγας αποστάτης Πατριάρχης Αθηναγόρας.

Ισως ο Αγιος Θεός παρεμβάλει άλλα προσκόμματα για να μην πραγματοποιηθεί η παπική επίσκεψη, αλλά, αν τελικά πραγματοποιηθεί, μόνον πρόξενος κακών θα αποβεί για την Εκκλησία.

No comments:

Post a Comment