Wednesday, July 24, 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΡΟΙΚΟΝΝΗΣΟΥ κ. ΙΩΣΗΦ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ




ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΡΟΙΚΟΝΝΗΣΟΥ κ. ΙΩΣΗΦ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Διαβάζουμε ανταπόκριση του κ. Αιμίλιου Πολυγένη στη Romfea.gr:

“Το ακριτικό Φαρμακονήσι επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013 ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ.

Ο Σεβασμιώτατος έφτασε στο μικρό ελληνικό νησί του νοτίου Αιγαίου, συνοδευόμενος από τον Ιεροκήρυκα της Ι.Μ. Λέρου και Καλύμνου π. Στέφανο Κατέ.

Να αναφερθεί ότι ο κ. Ιωσήφ, κατά την παραμονή του στο Φαρμακονήσι, τέλεσε αγιασμό, ενώ με το κήρυγμά του εμφύχωσε τους λιγοστούς ακρίτες της πατρίδος μας.

"Εύχομαι να είστε πάντοτε κάτω από την σκέπη της Παναγίας, και να έχετε νυχθημερόν ανοιχτά προς πάσα κατεύθυνση τα μάτια της ψυχής σας", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Προικοννήσου.

Τέλος ο κ. Ιωσήφ υπογράμμισε ότι η πατρίδα είναι στο πλευρό τους, ενώ τους συνοδεύει πάντοτε η αγάπη της Εκκλησίας η οποία προσεύχετε γι' αυτούς."

Πολύ ωραία η χειρονομία του Σεβασμιότατου να ενισχύσει τους ακρίτες του νησιού, οι οποίοι ζουν συνεχώς κάτω από την απειλή των Τούρκων και τη διαμφισβήτηση εκ μέρους της άφιλης γείτονος της κυριαρχίας του νησιού από την Ελλάδα.

Η κίνηση του Σεβασμιότατου δείχνει ποιμαντική, αλλά και εθνική ευαισθησία, και πρέπει να γίνει πρότυπο για όλους τους εκκλησιαστικούς και πολιτικούς μας άρχοντες και να τους εμπνεύσει να ενισχύσουν - με κάθε τρόπο - τους ακρίτες μας.

Επ' ευκαιρία, Παναγιότατε!

Πότε με το καλό θα εκπαραθυρώσετε κλωτσηδόν - διά της κανονικής εννοείται οδού - τον Σεβ. Αυστραλίας κ. Στυλιανό και να στείλετε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Προικοννήσου κ. Ιωσήφ να ποιμάνει την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας;

Γνωρίζετε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο ότι - για λόγους υγείας - ο λυκοποιμένας της Αυστραλίας Στυλιανός, δεν είναι σε θέση - έστω και στοιχειωδώς - να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.

Αν συνυπολογιστεί σ' αυτό ότι ο κ. Στυλιανός είναι βαμμένος Οικουμενιστής και ο πρωτοστάτης της συνομολόγησης της προδοτικής για την Ορθοδοξία Συμφωνίας του Μπαλαμάντ, αδυνατούμε να κατανοήσουμε τους λόγους που τον αφήνετε ανενόχλητο να συνεχίσει να λυμαίνεται το ορθόδοξο ποίμνιο της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Τι ακριβώς περιμένετε για να τον αντικαταστήσετε;

No comments:

Post a Comment