Wednesday, July 10, 2013

Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ, ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΑΦΙΑ ΚΑΙ Ο κ. ΠΑΝΩΤΗΣ




Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ, ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΑΦΙΑ ΚΑΙ Ο κ. ΠΑΝΩΤΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Διαβάζουμε στο “Πρώτο Θέμα”, από τον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ, ρεπορτάζ της κ. Δανάης Δασοπούλου, που επιγράφεται “Άνδρας της χρονιάς ο Πάπας Φραγκίσκος”:

“Το περιοδικό Vanity Fair χαρακτηρίζει τον Ποντίφικα, ο οποίος φιλοξενείται και στο εξώφυλλο με το χαρακτηριστικό του χαμόγελο, «Φραγκίσκος Πάπας του Κουράγιου»

Άνδρας της χρονιάς εξελέγη ο Πάπας Φραγκίσκος από το περιοδικό Vanity Fair, το οποίο φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ για τις εκατό πρώτες ημέρες του νέου Ποντίφικα.

Ο «διαφορετικός» Πάπας από την ημέρα που ανέλαβε εκπλήσσει με τη στάση του…από τη θέση που πήρε σχετικά με το οικονομικό σκάνδαλο της «Τράπεζας του Θεού» Ior, μέχρι την πρόσφατη επίσκεψή του στην Λαμπεντούζα όπου προσευχήθηκε για τους νεκρούς μετανάστες, ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο αποδεικνύει ότι η θρησκεία μπορεί να έχει ταπεινούς και ορθούς εκπροσώπους.

Το περιοδικό Vanity Fair χαρακτηρίζει τον Ποντίφικα, ο οποίος φιλοξενείται και στο εξώφυλλο με το χαρακτηριστικό του χαμόγελο, «Φραγκίσκος Πάπας του Κουράγιου».

Το δημοσίευμα, μάλιστα, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην επίσκεψή του στο νησάκι της Λαμπεντούζα όπου προσπαθούν να βρουν καταφύγιο εκατοντάδες μεταναστών καταβάλλοντας προσπάθεια να περάσουν από τη Βόρειο Αφρική στην Ιταλία.

«Ποιος από εσάς έκλαψε για τον θάνατο αυτών των αδελφών; Νεκροί μετανάστες στη θάλασσα, πάνω στα πλοία αυτά, τα οποία αντί να οδηγούν σε έναν δρόμο ελπίδας, οδηγούν στο δρόμο προς τον θάνατο»  είπε στην ομιλία του τονίζοντας ότι «αυτή η σκέψη που έρχεται ξανά και ξανά στο μυαλό, γίνεται αγκάθι στην καρδιά και προκαλεί πόνο».

«Οι πρώτες εκατό ημέρες του τον έθεσαν ήδη επικεφαλής στην κατάταξη των ηγετών παγκοσμίως. Όμως, η επανάσταση συνεχίζεται», υπογραμμίζει το δημοσίευμα, στο οποίο φιλοξενούνται δηλώσεις ανθρώπων που εκτιμούν τον Πάπα Φραγκίσκο.”

Μπαράζ επικοινωνισμού. Θέατρο. Επίδειξη. Καμιά διάθεση αληθινής προσφοράς. Χόλυγουντ. Ψευτιά και υποκρισία. Αυτός είναι ο Ιησουίτης Πάπας Φραγκίσκος.

Ωστε ενδιαφέρεται για τους λαθρομετανάστες ο Αγιότατος;

Και τι συγκεκριμένα κάνει υπέρ τους;

Συγκρίνεται - έστω και εξ αποστάσεως - η προσφορά του Βατικανού προς τους οικονομικούς μετανάστες - νόμιμους ή και παράνομους - με την προσφορά της Εκκλησίας της Ελλάδας;

Οχι βέβαια.

Πήγε όμως - με όλες τις κάμερες των ΜΜΕ - και έκανε λειτουργία στο νησί με τους λαθρομετανάστες και έκανε δακρύβρεχτο κήρυγμα περί αγάπης προς τους ξένους.

Από κατηχητικό πάει περίφημα ο Πάπας Φραγκίσκος. 

Τα χαλά μόνον στις λεπτομέρειες. 

Ποιες λεπτομέρειες; 

Στην εφαρμογή των όσων ορθών - κατά καιρούς - κηρύττει.

Αλλά και αυτή η ενέργεια του Πάπα σε ένα ουσιαστικά αποσκοπεί: Να αποπροσανατολίσει την προσοχή του κόσμου από τη διασύνδεση του Βατικανού με τη μαφία και το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος που γινόταν συστηματικά στην "Τράπεζα του Αγίου Πνεύματος" του Βατικανού.

Τελικά δεν τα κατάφερνει άσχημα ο Πάπας Φραγκίσκος. 

Εξασφάλισε μετά πολλών επάινων τα εύσημα του περιοδικού Vanity Fair. Αν είναι βέβαια να κρίνουμε από τον τίτλο του περιοδικού και τις φωτογραφίες των εξωφύλλων του δεν χρειάζεται να χάσουμε και πολύ ύπνο για το περιεχόμενο των άρθρων του.

Αλλά και ο Αρχοντας Ιερομνήμονας της Αθηναγόρειας αισχύνης βαθμολόγησε με δέκα άριστα τον Ιησουίτη Πάπα Φραγκίσκο Μπεργκόλιο.

Μη στεναχωριέστε κ. Πανώτη. 

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα σας δώσει σύντομα νέα θαυμάσια δείγματα Ιησουιτικής γραφής και θα αφαιρέσει κάτω από τα πόδια σας το υποπόδιο.

Τι θα συμβεί στη συνέχεια; 

Αυτό που συμβαίνει πάντοτε σε ένα σώμα όταν αφήνεται να πέσει στο κενό με τη θηλιά στο λαιμό...

Πώς είπατε και πάλιν; 

Τι θα συμβεί με την υστεροφημία σας; 

Μη χάνετε τον ύπνο σας για τέτοιες λεπτομέρειες.

Ο Πάπα Φραγκίσκος - ή όποιος άλλος αιρεσιάρχης τον διαδεχθεί - μια μέρα θα σας ανακηρύξει μετά θάνατον "επίτιμους καρδινάλιους" όλους όσους ευόρκως υπηρετείτε τον Οικουμενισμό.

Πάντως θα έπρεπε να ντρέπεστε επειδή, αν και ιστορικός, διαστρέφετε με τόση ασυνειδησία τα οφθαλμοφανή ιστορικά γεγονότα για να παρουσιάσετε τον ειδεχθή Ιησουίτη Μπεργκόλιο ως άνθρωπο με καλές προθέσεις έναντι της Ορθοδοξίας, ενώ και το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Εκκλησία της Ρωσίας και κατ' επέκταση η Ορθοδοξία ως σύνολον, έζησαν στο πετσί τους τον έσχατο εξευτελισμό εξαιτίας του Ιησουίτη Πάπα Φραγκίσκου.

No comments:

Post a Comment