Wednesday, July 31, 2013

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ - ΣΤΥΛ. ΛΑΓΟΥΡΟΥ, Η ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΚΕΧΡΟΒΟΥΝΙΟΥ




ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ
___________

Στυλ. Ζαγ. Λαγουρού, Η Αγια Πελαγία της Μονής Κεχροβουνίου, Βιογραφία-Θαύματα - Ιστορία, Εκδοση 10η αναθεωρημένη, Εκδόσεις “Τήνος”, Αθήναι 2004, σελ. 112.

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Καλογραμμένο βιβλίο που περιγράφει το θαυμαστό γεγονός της ανεύρεσης της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Τήνου με οράματα που είχε η Οσία Πελαγία της Τήνου.

Ο κ. Λαγουρός έχει στενό σύνδεσμο με το νησί της Τήνου επειδή είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του, αλλά και επειδή η μητέρα του εκάρη μοναχή στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου που ασκήτευσε η Οσία Πελαγία.

Ψυχωφέλιμο βιβλίο που κατατοπίζει τον αναγνώστη για τον βίο της Οσίας Πελαγίας, για το ιστορικό της ανεύρεσης της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Τήνου και για τα θαύματα της Οσίας Πελαγίας.

Ο κ. Λαγουρός -ως γνωστόν- ανήκει στην ολιγομελή ομάδα των ανθρώπων που δεν μασούν τα λόγια τους. 

Γι’ αυτό και στο βιβλίο του -και στο περιοδικό και στην εφημερίδα που εκδίδει-, μιλά απροκάλυπτα για την πικρία του για την κακοδαιμονία της διοίκησης της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου -στην οποία υπάγεται το νησί της Τήνου-, αλλά και την απογοήτευσή του επειδή το πνευματικό επίπεδο της Μονής δεν είναι εφάμιλλο της δόξας που γνώριζε πριν δεκαετίες.

No comments:

Post a Comment