Friday, July 26, 2013

ΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΑΠΑΧΘΕΝΤΩΝ ΣΥΡΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ



ΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΑΠΑΧΘΕΝΤΩΝ ΣΥΡΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Διαβάζουμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ την ακόλουθη ανακουφιστική καταρχήν είδηση:

“Την Τετάρτην, 24ην τ.μ., η Α.Θ.Παναγιότης, ο Πατριάρχης επεκοινώνησε τηλεφωνικώς προς τον Υπουργόν Εξωτερικών της Τουρκίας Εξοχ. κ. Ahmet Davutoğlu δια το θέμα των απαχθέντων και εισέτι αγνοουμένων δύο Μητροπολιτών εν Συρία, κατόπιν των δημοσιευθει- σων κατ’αυτάς πληροφοριών περί εκτελέσεως αυτών, εκφράσας την συνεχιζομένην αγωνίαν του Οικουμενικού Πατριαρχείου και παρακαλέσας την Α. Εξοχότητα να εξαντλήση όλα τα εις την διάθεσιν αυτής μέσα δια τον εντοπισμόν και την απελεύθερωσιν αυτών. 

Ο κ. Υπουργός διεβεβαίωσε την Α.Θ.Παναγιότητα ότι η Τουρκική Κυβέρνησις ενδιαφέρεται δια τους δύο Ιεράρχας ωσάν να επρόκειτο περί ιδίων αυτής πολιτών, καίτοι το γεγονός της απαγωγής συνέβη εκτός συνόρων της Χώρας, και ότι αι προσπάθειαι αυτής θα συνεχισθούν μέχρι του ελπιζομένου αισίου τέλους της περιπετείας των.”

Εκ πρώτης όψεως παίρνουμε το μήνυμα ότι η Τουρκική κυβέρνηση αρνείται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ότι οι δύο απαχθέντες Σύροι επίσκοποι έχουν εκτελεστεί από Τσετσένους Ισλαμιστές τρομοκράτες.

Τι να πούμε;

Ποιος εμπιστεύεται μουσουλμάνους και προπαντός ποιος εμπιστεύεται Τούρκους;

Μένουμε με την παρηγοριά ότι η Τουρκία δεν επιβεβαιώνει την είδηση.

Ο Πατριάρχης έκανε το καθήκον του. 

Ας κάνουμε και εμείς το δικό μας. 

Ας προσευχηθούμε ο Αγιος Θεός να δώσει να βρεθούν ζωντανοί και να επιστρέψουν σώοι στο ποίμνιό τους.

No comments:

Post a Comment