Sunday, July 21, 2013

ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ!!!




ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ!!!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Ακτίνες” από την εφημερίδα "Τα Νέα” την ακόλουθη ανταπόκριση:

“Σε μία προσπάθειά του να συμβαδίσει με τη σύγχρονη εποχή, το Βατικανό αποφάσισε να παντρέψει μια από τις παλαιότερες παραδόσεις του με τον κόσμο των κοινωνικών δικτύων προσφέροντας «συγχωροχάρτια» σε όσους ακολουθούν στο twitter τον Πάπα Φραγκίσκο κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας της Καθολικής Εκκλησίας.

Το Βατικανό δίνει το προνόμιο αυτό με ένα κλικ. Οι πιστοί εξασφαλίζουν με αυτό τη μείωση του χρόνου που θα πρέπει να περάσουν στο καθαρτήριο, αφού έχουν ομολογήσει τις αμαρτίες τους.

Η πρακτική της πώλησης «συγχωροχαρτιών» εφαρμόστηκε κυρίως στον Μεσαίωνα, με τους κληρικούς να τα πωλούν έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα Guardian, «συγχωροχάρτια» μπορεί κανείς να αποκτήσει συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας της Καθολικής Εκκλησίας στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Οσοι δεν μπορούν να βρίσκονται εκεί, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν όσα συμβαίνουν μέσα από τα μηνύματα του Πάπα Φραγκίσκου στο twitter.

Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ιδιαίτερα δραστήριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ τον λογαριασμό του στο Twitter ακολουθούν εκατ. άνθρωποι από όλο τον κόσμο. Το Βατικανό εξαπλώνεται στο Internet και κερδίζει μια θέση στη νέα εποχή με ειδησιογραφικό πόρταλ που διαθέτει και δική του εφαρμογή για smartphones, με σελίδα στο Facebook και σχεδιάζει να αποκτήσει λογαριασμό στο Pinterest.”

Είχαμε πει, από την πρώτη στιγμή που έγινε Πάπας, ότι ο Ιησουίτης Καρδινάλιος Μπεργκόλιο (νυν Φραγκίσκος) είναι really bad news.

Πολλοί ίσως θεώρησαν την κρίση μου υπερβολική ή και εξεζητημένη.

Δυστυχώς δεν περνά μέρα που να μην προκαλέσει τον κόσμο με την χονδροειδή αγένεια που τον χαρακτηρίζει, το ουνιτικό φρόνημα που τον διακρίνει και τους θεατρικούς επικοινωνισμούς στους οποίους συστηματικά επιδίδεται.

Η σημερινή είδηση ότι δίδει συγχωροχάρτια, δηλαδή διαβεβαιώσεις ότι η παραμονή των ψυχών στο - ανύπαρκτο στην πραγματικοτητα καθαρτήριο - θα συντομευθεί επειδή κάνουν κλικ στο twitter του Πάπα Φραγκίσκου, αποδεικνύει ότι το Βατικανό έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενη επίδοση.

Αν ακόμη μιλούν για συγχωροχάρτια οι Παπικοί και μάλιστα διά στόματος του ιδίου του Πάπα και μέσω twitter είναι φανερόν ότι έχουν ξεφύγει για τα καλά.

Ο διάλογος μαζί τους με τις δικές τους προυποθέσεις είναι κυριολεκτικά αδιέξοδος. Εξ ορισμού. 

No comments:

Post a Comment