Saturday, June 22, 2013

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ “TWITTER” ΚΑΙ Ο ΖΩΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ!



ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ “TWITTER” ΚΑΙ Ο ΖΩΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Διαβάσαμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ ότι “O Πάπας Φραγκίσκος έβγαλε από τη λήθη τα Λατινικά με τη βοήθεια του Twitter”:

“Τα λατινικά θεωρούνται μεν «νεκρή γλώσσα», αλλά ο πάπας Φραγκίσκος κατάφερε να τα ξανακάνει μόδα. Και αυτό μέσω Twitter, αφού αποδεικνύεται εξαιρετική η ιδέα του να φτιάξει και έναν τέτοιο λογαριασμό.

Ο Ποντίφικας γράφει σκέψεις και κηρύγματα και στα λατινικά, κάτι που φτάνει στα μάτια 112.795 ανθρώπων, μια και τόσοι είναι εκείνοι που ακολουθούν το συγκεκριμένο λογαριασμό. Μάλιστα, τα λατινικά «κερδίζουν» τα πολωνικά, γερμανικά και αραβικά, αφού οι αντίστοιχοι λογαριασμοί του πάπα Φραγκίσκου έχουν πολύ λιγότερους followers.

Μάλιστα, ούτε στο Βατικανό δεν περίμεναν τέτοια υποδοχή, αφού εκτιμούσαν πως τα λατινικά tweet θα ενδιέφεραν το πολύ 5.000 ανθρώπους.

«Το εκπληκτικό είναι ότι οι ακόλουθοι του πάπα στον συγκεκριμένο λογαριασμό είναι άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα - ταξιτζήδες από την Ν. Αφρική, νοικοκυρές, δημοσιογράφοι», αναφέρει γλωσσολόγος που εργάζεται στο Βατικανό.”

Οι θεατρινισμοί του Ιησουίτη Πάπα Φραγκίσκου έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.

Το Βατικανό προσπαθεί να μας πείσει ότι υπάρχουν περισσότεροι Λατινομαθείς παρά Γερμανόφωνοι Παπικοί;

Θα μπορούσε ίσως να δώσει κάποιος πίστη στον ισχυρισμό αν έλεγαν ότι οι όπου γης Φραγκοπαπάδες, οι οποίοι έχουν κάποια γνώση των Λατινικών, ακολουθούσαν τον λογαριασμό Twitter του Πάπα στα Λατινικά. 

Πλήν όμως η Αγία Εδρα επέλεξε να μαστιγώσει τη λογική μας. Προσπαθεί να μας πείσει ότι υπάρχουν χιλιάδες Λατινομαθείς ταξιτζήδες στη Νότια Αφρική, νοικοκυρές, δημοσιογράφοι κτλ.!!!

Ανέστησε αναφέρει η είδηση ο Πάπας Φραγκίσκος τα Λατινικά. 

Τι πάει να πει αυτό; 

Οτι μέχρι τη στιγμή που άνοιξε λογαριασμό Twitter ο Πάπας ο κόσμος δεν γνώριζε Λατινικά και ξαφνικά οι ταξιτζήδες της Νότιας Αφρικής και οι νοικοκυρές ανά την υφήλιο έγιναν τόσο Λατινομαθείς ώστε προτιμούν να παρακολουθούν τα άρθρα και τις θέσεις του Ιησουίτη Πάπα Φραγκίσκου στη Λατινική παρά στη μητρική τους γλώσσα;

Κύριε ελέησον!

“It insults my intelligence”, όπως είπε ο πρωταγωνιστής στον “Godfather”.

Ελεος πια! Mέχρι πού θα φτάσουν οι θεατρινισμοί του Αγιότατου;

No comments:

Post a Comment