Wednesday, June 26, 2013

ΝΕΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ



ΝΕΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Διαβάζουμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ από την εφημερίδα “Ναυτεμπορική”:

“Ειδική επιτροπή για τη διερεύνηση σκανδάλων στα οποία φέρεται να εμπλέκεται τράπεζα του Βατικανού συνέστησε ο πάπας Φραγκίσκος, ώστε να εξακριβώσει κατά πόσο λειτουργούσε σε «αρμονία» με την αποστολή της Καθολικής Εκκλησίας, ανακοίνωσε το Βατικανό την Τετάρτη.

Ο ορισμός πενταμελούς ομάδας, στην οποία συμμετέχουν τέσσερις ιεράρχες και μία καθηγήτρια στο Χάρβαρντ, θεωρείται μία από τις πλέον τολμηρές κινήσεις του Πάπα έναντι μίας τράπεζας η οποία θεωρείται επί δεκαετίες πηγή προβλημάτων και ηθικής απαξίωσης για την Καθολική Εκκλησία.

Το Ινστιτούτο για Έργα της Θρησκείας (IOR), όπως είναι επισήμως γνωστή η τράπεζα, ταλανίζεται επί χρόνια από καταγγελίες ότι αποτυγχάνει να εναρμονιστεί με τα κριτήρια της διεθνούς διαφάνειας σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και τη φοροδιαφυγή.

Το Βατικανό σημειώνει ότι το έργο της επιτροπής θα επιτρέψει στον Φραγκίσκο να γνωρίσει βαθύτερα τη νομική θέση και τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου ώστε να μπορέσει να επιβάλει την εναρμόνισή τους με την εκκλησιαστική αποστολή.

Η επιτροπή θα έχει πλήρεις αρμοδιότητες και πρόσβαση σε στοιχεία και πληροφορίες οι οποίες θα της είναι απαραίτητες, χωρίς ωστόσο να θιχτούν οι αρμοδιότητες των διαχειριστών της.

Ιταλοί δικαστές ερευνούν τη δραστηριότητα της τράπεζας λόγω ενδείξεων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κατηγορία την οποία η IOR έχει αρνηθεί.”

Τι λέγει ο χριστιανός;

Μας δουλεύει; 

Η επιτροπή θα τον βοηθήσει να αντιληφθεί πώς να μη γίνεται ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην “Τράπεζα του Αγίου Πνεύματος” του Βατικανού;

Καλά! Πουλά τρέλλα ή απευθύνεται σε αμβλύνοες;

Δεν θα ήταν πιο απλό άραγε, αντί να συστήσει με πομπώδη τρόπο επικοινωνιακού χαρακτήρα επιτροπή από διακεκριμένους οικονομολόγους, να δώσει σαφή εντολή στος αρχιμαφιόζους του Βατικανού, που διοικούν την “Τράπεζα του Αγίου Πνέυματος”, να τερματίσουν τα “θεάρεστα” νταλαβέρια τους με τη μαφία του ξεπλύματος του μαύρου χρήματος;

Απλά ο Ιησουίτης Πάπας δεν νιώθει καλά αν περάσει μέρα και δεν ανεβάσει καινούργια θεατρική παράσταση.

Είναι ηλίου φαεινότερον τι θα γίνει στη συνέχεια. 

Μέχρις ότου μπορέσει να συγκληθεί η επιτροπή και μέχρις ότου εκδώσει πόρισμα θα περάσουν μήνες ίσως και χρόνια. 

Αφού πάρει το πόρισμα ο Αγιότατος κ. Φραγκίσκος θα το παραπέμψει στην επί των οικονομικών επιτροπή των καρδιναλίων του Βατικανού.

Αυτοί με τη σειρά τους θα χρειαστούν κάποιους μήνες ή και χρόνια για να καταλήξουν σε οριστικές αποφάσεις τις οποίες φυσικά θα  υποβάλουν στον Πάπα Φραγκίσκο για να πάρει αποφάσεις όταν του το επιτρέψουν οι άλλες του ασχολίες.

Ο “χρυσούς κανόνας” δεν θέλεις να λύσεις ένα πρόβλημα; Παράπεμψέ το σε κάποια επιτροπή, έχει πλήρη εφαρμογή στην περίπτωσή μας.

Προσέξατε ότι η επιτροπή που σύστησε ο Αγιότατος αιρεσιάρχης της Ρώμης θα έχει μεν θεωρητικά την δυνατότητα πρόσβασης "σε στοιχεία και πληροφορίες οι οποίες θα της είναι απαραίτητες, αλλά χωρίς ωστόσο να θιχτούν οι αρμοδιότητες των διαχειριστών της."

Κατά τα άλλα θα γίνει ορθή διάγνωση των προβλημάτων για να παταχθεί το έγκλημα του ξεπλύματος του μαύρου χρήματος.!!! 

Το ευχάριστο είναι ότι ο διάλογος Ορθοδοξίας με αυτό το κέντρο της διαφθοράς και του εγκλήματος συνεχίζεται απρόσκοπτος....

No comments:

Post a Comment