Friday, June 14, 2013

Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ - ΑΛΛΩΣ ΤΣΕ ΓΚΟΥΕΒΑΡΑ - ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΠΑΣ!!!





Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ - ΑΛΛΩΣ ΤΣΕ ΓΚΟΥΕΒΑΡΑ - ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΠΑΣ!!!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Σωτήριος λόγος” του κ. Σωτήρη Τζούμα από το www.real.gr:

“Έναν ακόμη αυθόρμητο διάλογο εκτός πρωτοκόλλου είχε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος με κάποιους από τους εννέα χιλιάδες, συνολικά μαθητές καθολικών σχολείων τους οποίους έκανε δεκτούς στο Βατικανό.

«Δεν ζω στο παπικό διαμέρισμα, για λόγους που συνδέονται με την προσωπικότητά μου. Για λόγους ψυχικής υγείας», αστειεύτηκε ο Αργεντινός ποντίφικας, απαντώντας σε νεαρή μαθήτρια.

Ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας διευκρίνισε ότι «δεν είναι μόνον θέμα πλούτου. Έχω ανάγκη να ζω μέσα στον κόσμο. Αν ζούσα μόνος, απομονωμένος, ίσως δεν ένιωθα καλά».

«Θέλατε να γίνετε πάπας;» ρώτησαν τον Φραγκίσκο οι μαθητές. Ο πάπας απάντησε ότι «αν κάποιος δεν αγαπά τον εαυτό του δεν μπορεί να λάβει την ευλογία του Θεού. Και όποιος αγαπά τον εαυτό του δεν μπορεί να θέλει να γίνει πάπας».

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Φραγκίσκος είπε ότι «γνώρισε τον ιταλικό Νότο, την Σικελία χάρη σε φιλμ βασισμένο σε έργο του δραματουργού Λουίτζι Πιραντέλο ενώ παράλληλα, ενθάρρυνε τους καθολικούς πιστούς να ασχοληθούν με την πολιτική: «Δεν μπορούμε να νίψουμε τας χείρας μας σαν τον Πόντιο Πιλάτο. Πρέπει να ασχοληθούμε με την πολιτική, διότι πρόκειται για μια από τις υψηλότερες μορφές ελέους, αφού πρέπει να είναι αφιερωμένη στο καλό όλης της κοινωνίας μας», ολοκλήρωσε ο άγιος πατέρας των ρωμαιοκαθολικών.”

Ωστε;

Τώρα ο Αγιότατος Πάπας Φραγκίσκος θα μας το παίξει εκτός από Φραγκίσκος της Ασίζης και Τσε Γκουεβάρα;

Περίεργο!

Τα λίγα που ξέρω για τον Φραγκίσκο της Ασίζης με πείθουν ότι ούτε κατά διάνοιαν είχε υπόψη του να ασχοληθεί με την πολιτική και ότι αυτό δεν το θεωρούσε ως Ποντιοπιλατική στάση, ως νίψιμο χεριών, αλλά ως την πιο γνήσια  έκφραση του Ευαγγελίου.

Ο Ιησουίτης Πάπας Φραγκίσκος όμως έχει πολλές μάσκες.

Αλλωστε τι είδους Ιησουίτης θα ήταν αν δεν μπορούσε να παίζει θέατρο πίσω από 124 προσωπεία;

Μας διασκέδασε ιδιαίτερα ο ισχυρισμός του Ιησουίτη ότι δεν ήθελε να γίνει Πάπας.

Αλλά αν δεν ήθελε να γίνει Πάπας τι τον εμπόδισε άραγε να κάνει μια δήλωση στην καπέλα Σιξτίνα ότι δεν ενδιαφέρεται να εκλεγεί Πάπας γι’ αυτό ζητά οι ψήφοι του να κατευθυνθούν προς άλλη υποψηφιότητα;

Μέχρι τώρα λέγαμε για ένα υποκριτή: Αυτός είναι φαρισαίος!, αυτός είναι Ιησουίτης. 

Νομίζω στο μέλλον θα υιοθετηθεί και το ρητό: Αυτός είναι Πάπας Φραγκίσκος.

No comments:

Post a Comment