Saturday, June 8, 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ “ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ” ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ!




ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ “ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ” ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
====================

Θα παραξενευτούν ίσως όλοι όσοι παρακολουθούν τα εκκλησιαστικά γεγονότα από τον τίτλο του άρθρου. 

Ως γνωστόν ο Μακαριότατος Πατριάρχης Ρωσίας κ. Κύριλλος ολοκλήρωσε την “ειρηνική επίσκεψή” του στην Εκκλησία της Ελλάδος και στο Αγιον Ορος και ανεχώρησε οίκαδε.

Πουθενά δεν ήταν στο πρόγραμμα του Ρώσου Πατριάρχη επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.

Και όντως έτσι έχουν τα πράγματα. 

Πλην όμως ένας άλλος “Πατριάρχης”, που δεν χειροτονήθηκε ποτέ επίσκοπος και δεν ενθρονίστηκε ποτέ Πατριάρχης Ρωσίας, είναι από χθες στον Πειραιά.

Ο Αγιος Σεραφείμ του Σαρώφ.!

Ο μεγάλος “Πατριάρχης” της ομόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, που βρίσκεται θρονιασμένος στην ψυχή όλων των ορθοδόξων πιστών ασχέτως φυλής, έθνους, φύλου, χρώματος, ηλικίας ή κοινωνικής τάξεως.

Υπήρξαν καρφιά και μικρότητες εκατέρωθεν κατά την επίσκεψη του Ρώσου Προκαθημένου στην Εκκλησία της Ελλάδος και στο Αγιον Ορος. 

Το ειδεχθές φάντασμα της αίρεσης του εθνοφυλετισμού έκανε δυστυχώς λίαν αισθητή την παρουσία του και αποκαρδίωσε τους πιστούς.

Αλλά ότι και να συμβαίνει στο επίπεδο των ηγεσιών θα υπάρχει πάντοτε κοσμοσυρροή στην Ελλάδα - και σε όλα τα ορθόδοξα μέρη - για την προσκύνηση του Τιμίου Ξύλου και του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ, όπως υπήρξε πρωτοφανής κοσμοσυρροή για την προσκύνηση της Αγίας Ζώνης της Παναγίας όταν την πήγε στη Ρωσία ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ ο Βατοπαιδινός.

Ο κόσμος αγαπά - και θα αγαπά πάντοτε - τον Χριστό και τους Αγίους Του. 

Ούτε για τους εθνοφυλετισμούς ενδιαφέρεται, ούτε για τις μικρότητες αν θα υπογράφουν ή θα συνυπογράφουν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, την ανακήρυξη των Τόμων Αυτοκεφαλίας, οι Προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών, αν θα προσφωνούνται Μακαριότατοι ή Αγιότατοι και άλλα εμετικής αηδίας συναφή. 

Ούτε “οι πρωτοκλισίες στα δείπνα” και οι αντιχριστιανικές έριδες που συνοψίζονται στη φράση “τις εν υμίν έσται πρώτος;" 

Αυτά μου ήρθαν στο μυαλό όταν διάβασα στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία” το ακόλουθο ρεπορτάζ, που επιγράφεται “Κοσμοσυρροή στον Πειραιά για προσκύνηση των λειψάνων του Αγίου Σεραφειμ του Σαρώφ.”

“Σε λαϊκό προσκύνημα εξελίσσεται η προσκύνηση των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Σεραφείμ Σαρώφ, Τιμίου Ξύλου, Αγίου Αυγουστίνου και Αγίας Μόνικας, Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και του Οσιομάρτυρος Στεφάνου, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς (έναντι του Δημοτικού Θεάτρου), όπου χιλιάδες οι προσκυνητές και σήμερα δεύτερη ημέρα έκθεσης των Ιερών Λειψάνων.

Το απόγευμα κατέφθασε να προσκυνήσει και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, ο οποίος ευχαρίστησε τον Γέροντα Νεκτάριο για την προσκομιδή των Ιερών Λειψάνων στην πόλη του Πειραιά.

Ο Ιερός Ναός παραμένει καθημερινά ανοιχτός από τις 7:00 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ.”

1 comment:

  1. Κύριε Τελέβαντε, γιατί δεν σχολιάζετε το άγαλμα του Αποστόλου ΠΑΎΛΟΥ που δώρισε στην Βέροια ο Μόσχας; Είναι ορθόδοξο να φτιάχνουμε αγάλματα για τους αγίους μας;

    ReplyDelete