Friday, June 21, 2013

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΤΟ ΒΟΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ!!!



Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΤΟ ΒΟΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ!!!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Στις 18 Ιουνίου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος έκλεισε 9 χρόνια στο τιμόνι της Εκκλησίας της Θεσσαλονίκης. 

Με την ευκαιρία αυτή έκανε - μεταξύ άλλων - τις ακόλουθες δηλώσεις, όπως μαθαίνουμε από το Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”: 

“Αριστη σχέση με τις... μπάλες έχει ο μητροπολίτης Ανθιμος, ο οποίος αποκάλυψε ότι όχι μόνο έπαιζε καλό βόλεϊ, αλλά και πως ήταν περιζήτητος ως διαιτητής σε αγώνες μπάσκετ.

Μάλιστα, ήταν τόσο ακριβοδίκαιος που καμιά από τις αντίπαλες ομάδες δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ για κάποια από τις αποφάσεις του μέσα στα παρκέ!

«Επαιζα βόλεϊ πριν φορέσω τα ράσα. Ημουν καλός στο σερβίς. Είχα ανακαλύψει μία τεχνική και “οδηγούσα” την μπάλα ελάχιστα εκατοστά επάνω από το φιλέ. Οι αντίπαλοι δεν μπορούσαν να την αποκρούσουν και έτσι κερδίζαμε πόντους», λέει και συνεχίζει:

«Μου αρέσει πολύ και το μπάσκετ. Γνωρίζω καλά τους κανόνες του και επειδή ήμουν δίκαιος, με ήθελαν ως διαιτητή όλες οι ομάδες στους αγώνες που κάναμε στις χριστιανικές κατασκηνώσεις».

Απορία: Δεν είχε κάτι πιο σοβαρό να αναφέρει ο Σεβασμιότατος εκτός από τις επιδόσεις του στο βόλει και στο μπάσκετ;

Σοβαρότητος χρεία, Σεβασμιότατε.

Κυριολεκτική εφαρμογή του ρητού: “Ο κόσμος χάνεται και η γριά χτενίζεται”.

No comments:

Post a Comment