Thursday, June 20, 2013

ΤΡΙΑ ΚΑΡΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΑΒΑΠΤΙΣΤΟ



ΤΡΙΑ ΚΑΡΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΑΒΑΠΤΙΣΤΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================

Σε διάφορα ιστολόγια βρίσκεις πολλές φορές ορισμένα λακωνικά, ως προς τη διατύπωση, αλλά οξυνούστατα καρφιά-παρατηρήσεις, που σε βοηθούν να κάνεις θαυμάσιες προεκτάσεις για το περιεχόμενο της ανάρτησης.

Τρία τέτοια καρφιά σχόλια διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Ακτίνες” στην ανάρτηση "Μόνον ονοματοδοσία για τον γιο του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ΑλέξηΤσίπρα".

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Μήπως σχολίασε το γεγονός ο Μητροπολίτης Σιατίστης;
Γνωρίζει κανείς κάτι επ' αυτού;


Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Αν το 2ο όνομα του μικρού υιού Τσίπρα, παραπέμπει στον γνωστό άθεο διανοούμενο και πολέμιο του Χριστιανισμού ΕΡΝΕΣΤΟ ΡΕΝΑΝ, τότε η είδηση είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

Οι χριστιανοί έχουν - για να ακριβολογούμε οφείλουν να έχουν - αντιρρήσεις για κόμματα που συνδέονται με τον Νεοπαγανισμό ή και μιλούν υποτιμητικά για το Θεό της Παλαιάς Διαθήκης ή και τον αντιδιαστέλλουν με τον Χριστό, κτλ..

Αλλά δεν κατανοώ ποσώς πώς μπορεί να σιωπούν για κόμματα που προκαλούν τόσο ανοιχτά τη συνείδηση των πιστών, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που λένε ξεκάθαρα ποιες είναι οι προθέσεις τους έναντι της Εκκλησίας, που παίρνουν τις πιο εθνομειοδοτικές θέσεις σε όλα τα εθνικά θέματα και οι ηγέτες των οποίων τόσο προκλητικά διακηρύσσσουν την αθεία και την εκκλησιομαχία τους.

Μάλλον απίθανο θεωρώ να προτίθενται να δώσουν το όνομα Ερνέστος στο παιδάκι για να τιμήσουν τον γνωστό άθεο φιλόσοφο Ερνέστο Ρενάν.

Αν όμως πράγματι αυτή είναι η πρόθεσή του ζεύγους Αλέξη και Μπέτυ Τσίπρα, δεν νομίζω ότι χρειάζεται σχολιασμός του θέματος. 

Αυτή πια δεν είναι απλά Εκκλησιομαχία! Αυτή είναι λύσσα κατά του χριστιανισμού.!


Ενας τρίτος σχολιαστής κατέθεσε την άποψη ότι πιθανότατα το όνομα Ερνέστος θα δοθεί στο γυιο του κ. Τσίπρα προς τιμή του Ερνέστου Τσε Γκουεβάρα.

Πολύ πιθανή εκδοχή, αν και φυσικά ο Ερνέστος Τσε Γκουεβάρα ήταν αληθινός επαναστάτης και όχι επαναστάτης του γλυκού νερού του Κολωνακίου, όπως τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυριανό πρωθυπουργό της Ελλάδας.

No comments:

Post a Comment