Wednesday, June 12, 2013

ΝΕΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ"



ΝΕΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ"

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Ο αρχηγός της Cosa Nostra του Bατικανού - γνωστού κέντρου ξεπλύματος μαύρου χρήματος και διασύνδεσης με τη μαφία - έγραψε νέο θεατρικό έργο που επιγράφεται “Ο Αγιος Πέτρος δεν είχε τραπεζικό λογαριασμό”:

“Ο Πάπας Φραγκίσκος στο σύντομο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στο τιμόνι της Καθολικής εκκλησίας έχει δόση ένα πιο λαϊκό στίγμα με δηλώσεις που απευθύνονται στον απλό κόσμο. Οπως αυτή που έδωσε για τα οικονομικά της εκκλησίας.

«Ο Αγιος Πέτρος δεν είχε τραπεζικό λογαριασμό», είπε και συνέχισε: «Οταν έπρεπε να πληρώσει τους φόρους, ο Θεός τον έστειλε στην θάλασσα να ψαρέψει και να βρει μέσα στο ψάρι το νόμισμα για να μπορέσει να πληρώσει».

Ο Αργεντινός προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, η Εκκλησία οφείλει να σωθεί «από τον κίνδυνο να μετατραπεί σε μια επιχειρηματική δραστηριότητα». «Κάποιες φορές δεν είναι εύκολο, αλλά χρειάζεται καρδιά. Και δεν εννοούμε την καρδιά που οδηγεί σε επενδύσεις ή σε επιχειρηματικές πρωτοβουλίες», συμπλήρωσε ο πάπας Φραγκίσκος.

«Δεν πρέπει να φοβόμαστε την αλληλεγγύη, να θέτουμε το περιεχόμενό μας και τα αγαθά μας στην διάθεση του θεού», έγραψε εξάλλου μέσω Twitter ο Πάπας.”

Τι να πει κανείς;

Απόγειο επικοινωνισμού, θεατρικές παραστάσεις για όλα τα θέματα που μιλά, γελοίες αιτιάσεις για να διατηρηθούν άθικτα και αλώβητα τα κακώς κείμενα, καμία ουσιαστική αλλαγή, καθαρή φαρσοκωμωδία στη συμπεριφορά του και επικίνδυνες ουνιτικές μεθοδεύσεις.

Ολα όσα μας έδειξε από την πρώτη στιγμή της ανάδειξής του σε Πάπα καταλήγουν στο θεατρινισμό και στην αναξιόπιστη απόπειρα να ιστορήσει αγιογραφία του προσώπου του και της ποιμαντικής του δραστηριότητας ως του Πάπα προστάτη των φτωχών που έχει σαν πρότυπό του τον Φραγκίσκο της Ασσίζης.

Οντως Αγιότατε Ιησουίτη και Ουνίτη Φραγκίσκε. Ο Αγιος Πέτρος δεν είχε τραπεζιτικο λογαριασμό.! 

Οι φερόμενοι ως διάδοχοι του όμως;!!! Εχουν ολόκληρη Τράπεζα - την "Banco di Santo Spirito" - με κύριο μέτοχο τη μαφία.

Αυτό και μόνον να λάβει κανείς υπόψη του συνειδητοποιεί αν ένας αβάπτιστος - όπως η Αγιότητά σου - είναι ή αν δεν είναι διάδοχος του Αποστόλου Πέτρου.

Κατά τα άλλα ο διάλογος με τον Παπισμό συνεχίζεται κανονικά.

No comments:

Post a Comment