Tuesday, June 25, 2013

Η ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ “ΚΑΙΡΟΣ”κόπων




Η ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ “ΚΑΙΡΟΣ”κόπων

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============


Διαβάσαμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”:

“Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ. εξελέγη νέος πρόεδρος ο καθηγητής του Κανονικού Δικαίου κ. Θεόδωρος Γιάγκου.

Ο νέος πρόεδρος διακρίνεται για το εκκλησιαστικό του ήθος, την άριστη επιστημονική του κατάρτιση και το άνοιγμα της Θεολογικής Επιστήμης στο σύγχρονο κόσμο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο νέος πρόεδρος είναι σύμβουλος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και έχει συμμετάσχει στην σύνταξη του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.”

Για την ίδια είδηση διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Θρησκευτικά”:

“Μέλη του ΚΑΙΡΟΥ οι δύο νέοι Πρόεδροι των Τμημάτων της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ εξελέγη ο καθηγητής Χρυσόστομος Σταμούλης. Συνεχίζει έτσι την προηγούμενη θητεία του καθώς υπήρξε Πρόεδρος του ίδιου Τμήματος και την προηγούμενη περίοδο.
Πρόεδρος του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ εξελέγη ο καθηγητής Θεόδωρος Γιάγκου.
Και οι δύο καθηγητές είναι μέλη του γνωστού για τις απόψεις του συνδέσμου Θεολόγων ΚΑΙΡΟΣ.”

I think there is more to that, κ. Τάτση.

Πολύτιμη η πληροφορία σας ότι και ο κ. Σταμούλης είναι ΚΑΙΡΟΣκόπος - καλά για τον κ. Γιάγκου είχαμε από καιρό δείγματα ΚΑΙΡΟΣκοπικής γραφής-, αλλά ας μην ξεχνούμε ποιος είναι πρόεδρος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών! 

Ο κ. Μάριος Μπέγζος εξίσου προβεβλημένο στέλεχος των ΚΑΙΡΟΣκόπων με τους δύο εν Θεσσαλονίκη συναδέλφους του.

Πέραν όμως των ΚΑΙΡΟΣκοπικών του φρονημάτων μόλις πληροφορήθηκα - με βαθύτατη θλίψη - ότι ο κ. Θεόδωρος Γιάγκου είναι κατά σάρκα αδελφός του Νεονικολαίτη και Νεορθόδοξου ερωτολόγου π. Βαρνάβα Γιάγκου. 

Και οι δύο δυστυχώς κατά σάρκαν τέκνα του ευλαβέστατου π. Ξενοφώντος Γιάγκου ενός κληρικού διαμάντι.

Να σημειώσουμε επίσης ότι ο κ. Θεόδωρος Γιάγκου ισχυρίστηκε ότι έχει πνευματικό στο Αγιον Ορος - χωρίς όμως να αποκαλύψει το όνομά του -, που του έδωσε μάλιστα ευλογία να συντάξει γνωμοδότηση για να δικαιώσει την αντικανονική και αντιευαγγελική πρακτική του Σεβ. Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου που αντικαθιστά τους ψάλτες με χορό γυναικών.

Είναι ο ίδιος Καθηγητής, ο οποίος γνωμοδότησε ότι το μεταθετό είναι νόμιμη πρακτική και οδήγησε την Εκκλησία της Κύπρου να συμπεριλάβει σχετικό άρθρο στο Καταστατικό της, αλλά για κάποιο λόγο την τελευταία στιγμή ματαιώθηκε η άνομη προσπάθεια. 

Ακόμη δεν γνωρίζουμε σε ποιον οφείλουμε τη χάρη της μη συμπερίληψης του αντικανονικότατου μεταθετού στο Καταστατικό της Εκκλησίας της Κύπρου για να του εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας.

"Βίος και πολιτεία", λοιπόν, ο  Καθηγητής κ. Θεόδωρος Γιάγκου. 

Δεν είναι απλά ΚΑΙΡΟΣκόπος, αλλά βαθύτατα νεωτεριστής Καθηγητής, που συμβάλλει ποικιλότροπα στην εκκοσμίκευση της Εκκλησίας. 

Διερωτόμαστε ειλικρινά ποιο εκκλησιαστικό ήθος του κ. Καθηγητή εξυμνεί ο συντάκτης του ρεπορτάζ του Εκκλησιαστικού Πρακτορείου “Ρομφαία”!

Δυστυχώς! Στον Ακαδημαικό τομέα οι “Βασιλόφρονες” Αγουριδικοί ΚΑΙΡΟΣκόποι κατέχουν όλες τις θέσεις κλειδιά.

No comments:

Post a Comment