Thursday, June 13, 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ



Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΙΡΛΑΝΔΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ



Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=============

Σφοδρή αντίδραση σημειώνεται στην Ιρλανδία για την ψήφιση νομοσχεδίου που νομιμοποιεί - σε έκτακτες περιπτώσεις - τις εκτρώσεις.

Είναι τόσο συγκινητικό ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι - η πλειοψηφία των οποίων νέοι - διαδηλώνουν δυναμικά στους δρόμους και εκφράζουν την ακλόνητή τους απόφαση να μη δεχτούν την ψήφιση νόμου που θα θανατώνει τα έμβρυα.

Ας καθρεφτιστούμε σαν κοινωνία μπροστά στη στάση των Ιρλανδών εμείς που απεργούμε και διαδηλώνουμε για ψύλλου πήδημα μόνον για συνδικαλιστικά θέματα.

Οι συνήθεις μεμψίμοιροι κατά των αναξίων ηγετών, που έχουμε και στην Πολιτεία και στην Εκκλησία, μπορούν να διαπιστώσουν αφενός μεν από την αντίδραση των Ιρλανδών για τη νομιμοποίηση των εκτρώσεων και αφετέρου από τη δική μας χλιαρή ή μάλλον ανύπαρκτη αντίδραση, ότι οι ανάξιοι ηγέτες που μας κυβερνούν δεν είναι παρά καρπός της δικής μας ανεντιμότητας.

Οι “σκοτεινές δυνάμεις” είναι μέσα μας και εκφράζονται με τα πάθη μας και με την αναλγησία μας ακόμη και για νόμους που επιτρέπουν τον φόνο των εμβρύων.

Σε αντίθεση με μας οι Ιρλανδοί κατέβηκαν μαζικά στους δρόμους για να διαδηλώσουν μαχητικά - ακόμη και για τη μερική νομιμοποίηση των εκτρώσεων σε έκτακτες περιπτώσεις - (λ.χ. κίνδυνο της ζωής της μητέρας, βιασμό, αιμομιξία κτλ.).

Χρειάζονται σχόλια;

No comments:

Post a Comment