Wednesday, June 19, 2013

ΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ



ΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ



Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===============



Αν όλοι οι θεολόγοι κινούνταν με την αποφασιστικότητα που κινούνται οι θεολόγοι του νομού Τρικάλων διαφορετική θα ήταν σήμερα η κατάσταση αναφορικά με το νέο Πρόγραμμα Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Διαβάζουμε στο ιστολόγιο “Θρησκευτικά” από το thessalos.net:

“Ο βουλευτής της Ν.Δ. Ηλίας Βλαχογιάννης φέρνει στη Βουλή τη διαμαρτυρία συλλόγων των Τρικάλων για το νέο Πρόγραμμα Σπουδών για τα Θρησκευτικά.
Αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, με θέμα «ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ», κατέθεσε ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. ΗΛΙΑΣ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ, στις 12-06-2013. Στην εν λόγω αναφορά, ο κ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ, εκφράζει την ανησυχία του για την αλλοίωση του ορθόδοξου θεολογικού χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών, στο νέο πρόγραμμα σπουδών, και την επιβολή πανθρησκειακής διδασκαλίας.

Ο κ. Βλαχογιάννης, με την αναφορά αυτή, προωθεί προς τον Υπουργό, επιστολή διαμαρτυρίας του Παραρτήματος Τρικάλων της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων, την οποία συνυπογράφουν επιπλέον 8 σωματεία, σύλλογοι και ενώσεις (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ «Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» (Γ.Ε.Χ.Α.)-ΤΜΗΜΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ», ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ «Ο ΕΛΕΗΜΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ», ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ», ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΟΣ», ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΡΙΤΩΝ “Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ” ΜΠΑΡΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ).
Στην επιστολή αυτή, μεταξύ άλλων αναφέρονται τα παρακάτω:
«Εκφράζεται έντονα ο κίνδυνος, η μέθοδος της διαθρησκειακής διδασκαλίας του Νέου Προγράμματος Σπουδών να οδηγήσει τα παιδιά μας στη θρησκευτική σύγχυση, τον συγκρητισμό και τον αγνωστικισμό που στη συνέχεια να καταλήξει σε δικαιολογημένη απέχθεια, μηδενισμό και αθεϊσμό.»

Η στάση των θεολόγων του νομού Τρικάλων είναι η ενδεδειγμένη και πρέπει να γίνει πρότυπο για τον υπόλοιπο θεολογικό κόσμο.

Θα επαναλάβουμε φορτικά αυτά που είπαμε πολλές φορές μέχρι τώρα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι 100% ΠασοΣυριζαίος.

Οι άνθρωποι που τον περιβάλλουν το ίδιο.

Η ελπίδα τους να κατασιγάσουν τις αντιδράσεις εναντίον του οικουμενιστικού θρησκειολογικού Προγράμματος Σπουδών που εκπόνησε ο κ. Γιαγκάζογλου και οι ΚΑΙΡΟΣκόποι του ένα τρόπο έχει να δικαιωθεί. 

Με πολιτικές πιέσεις από τα παρασκήνια που θα ασκήσουν οι Πασοκο-Δημαρίτες και ασφαλώς οι Συριζαίοι.

Αν στο μεταξύ διεξαχθούν εκλογές τότε από την κάλπη το πιο πιθανόν είναι ότι θα προκύψει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με κύριο δεκανίκι τα κόμματα της αριστεράς και το κόμμα των “Ανεξαρτήτων Ελλήνων”. 

Σε τέτοια περίπτωση “χαράς ευαγγέλια” για τους ανθρώπους του κ. Γιαγκάζογλου. Το νέο Πρόγραμμα Σπουδών θα επιβληθεί χωρίς αντιστάσεις.

Επομένως τώρα είναι η ώρα να κινηθούν όλοι για να ακυρωθούν τα σχέδια των Εκκλησιομάχων.

Ο κ. Ρεράκης, ο κ. Μπάκος, ο κ. Φραγκόπουλος, η ΠΕΘ, ο Σύνδεσμος Θεολόγων Μακεδονίας - Θράκης κτλ. πρέπει να συντονιστούν και να ασκήσουν πιέσεις προς κάθε πολιτική δύναμη που μπορεί να συμβάλει στην ακύρωση του νέου Οικουμενιστικού Προγράμματος Σπουδών.

Η διαφώτιση, τα ψηφίσματα, οι Ανακοινώσεις, τα άρθρα, οι Ημερίδες, κτλ. όλα είναι χρήσιμα, αλλά μόνον η συμμαχία επαρκών πολιτικών δυνάμεων μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια των ΚΑΙΡΟΣκόπων, του κ. Γιαγκάζογλου και του Αρχιεπισκόπου  Ιερωνύμου.

Να συγχαρούμε θερμά τους θεολόγους των Τρικάλων για το αγωνιστικό τους φρόνημα, αλλά και τον κ. Χατζηγιαννη που έφερε το θέμα στη Βουλή.

No comments:

Post a Comment