Tuesday, June 11, 2013

Ο π. ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΤΗΡΕΙ ΣΙΓΗ ΚΑΙ ΤΟ "ΡΩΜΑΙΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ" ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΟΝ π. ΒΑΡΝΑΒΑ ΓΙΑΓΚΟΥ




Ο π. ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΤΗΡΕΙ ΣΙΓΗ ΚΑΙ ΤΟ "ΡΩΜΑΙΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ" ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΟΝ π. ΒΑΡΝΑΒΑ ΓΙΑΓΚΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Μόλις χθες επισημάναμε την περίεργη προσωποληψία που έδειξε ο π. Σαράντης στην κριτική που άσκησε για μια εκπομπή για τη “χαρά του έρωτα” στην εκπομπή “Αρχονταρίκι”, όταν σκανδαλωδώς δεν ανέφερε καν το όνομα του παρεκτραπέντος Νεορθόξου ιερομόναχου π. Βαρνάβα Γιάγκου.

Σήμερα διαπιστώνουμε ότι - τουλάχιστον μέχρι στιγμής - δεν υπήρξε καμία προσπάθεια διόρθωσης της ασυνέπειας εκ μέρους του π. Σαράντη, ο οποίος - όπως αναφέρει στην επιστολή του προς το “Αρχονταρίκι” - τόσον πολύ σεμνύνεται τον παρεκτραπέντα Νεορθόδοξο Ιερομόναχο Βαρνάβα Γιάγκου, ώστε δεν αναφέρει καν το όνομα του.!!!

Παράλληλα διαπιστώσαμε ότι έγινε συστηματική και ενορχηστρωμένη προσπάθεια από γνωστούς άγνωστους ανώνυμους σχολιογράφους σε πολλά ιστολόγια να αποδοθούν οι ευθύνες εξ ολοκλήρου στον Σεβ. Δημητριάδος για το ατόπημα.

"Είναι καλό παιδί", γράφουν οι γνωστοί άγνωστοι για τον π. Βαρνάβα Γιάγκου, ο οποίος εξεστόμισε τις πιο προχωρημένες Νεορθόδοξες θέσεις που έχουν ακουστεί τα τελευταία χρόνια.

"Είναι ιεροπρεπής". Αλλά ιεροπρεπής είναι και ο Αγιος Δημητριάδος. Γιατί ο μεν ένας επικρίνεται ονομαστικά και ο άλλος ανώνυμα, αφού τον κύριο όγκο της ευθύνης των κακοδοξιών που διατυπώθηκαν την έχει ο ιερομόναχος Βαρνάβας Γιάγκου;

Υπήρξαν ανώνυμα σχόλια τα οποία, όχι μόνον κάλυψαν τον π. Βαρνάβα, αλλά αποπειράθηκαν να αποδώσουν την ευθύνη για το ατόπημα καθ’ ολοκληρίαν στο Σεβασμιότατο! επειδή - κατά τον ισχυρισμό τους πάντοτε - παρέσυρε τον ιερομόναχο.!!!
Ο ισχυρισμός αυτός είναι ψευδέστατος. 

Ο π. Βαρνάβας Γιάγκου είπε περίπου τα ίδια πράγματα σε μια ομιλία που έκανε πρόσφατα, όπως μπορεί να διαπιστώσει κάποιος, αν ανατρέξει στο διαδίχτυο για να δει ένα άλλο βίντεο ομιλίας του.

Οτι ο Δημητριάδος έχει ασήκωτες ευθύνες για το ατόπημα είναι αυταπόδεικτο!

Οτι όμως ο π. Βαρνάβας Γιάγκου ευθύνεται ασύγκριτα περισσότερο επειδή έδινε τις Νεορθόδοξες και ερωτιάρες απαντήσεις, μόνον ένας απολύτως ανέντιμος άνθρωπος μπορεί να το αρνηθεί.

Το ιστολόγιο “Ρωμαίικο Οδοιπορικό” - που μέχρι τώρα έδινε την εντύπωση ενός παραδοσιακού ιστολογίου -, δημοσίευσε καταρχήν το βίντεο στο “Αρχονταρίκι”, χωρίς εισαγωγικό κριτικό σχολιασμό του διαχειριστή, και τώρα δημοσίευσε και την επιστολή του π. Σαράντη χωρίς ο διαχειριστής να νιώσει την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις για την ανάρτηση.

Αντίθετα έδωσε βήμα σε ανώνυμους σχολιαστές να διαστρεβλώσουν την αλήθεια και να παρουσιάσουν τον μεν Σεβ. Δημητριάδος ως τον πραγματικά υπεύθυνο για το ατόπημα, τον δε ιερομόναχο Βαρνάβα ως ιεροπρεπή κληρικό που τον παρέσυρε ο Δημητριάδος!!!

Για το μεγέθος της ασυνέπειας και της πολυεπίπεδης ανεντιμότητας που έχει επιδειχθεί δεν χρειάζεται σχολιασμός. 

Απάντηση για τη θλιβερή αυτή συμπεριφορά θα δοθεί μόνον όταν πληροφορηθούμε σε ποιον έχει την πνευματική του αναφορά ο ιερομόναχος Βαρνάβας για να αντιληφθούμε για ποιο λόγο έχει χτυπήσει κόκκινο η υποκρισία.

1 comment:

  1. Ίδια ιστορία με τον Πειραιώς. Γράφει εναντίον των κακοδοξιών του Ζηζιούλα, αλλά όταν η κουβέντα πάει στον άγιο Μεσσηνίας αλλάζει θέμα και τον κουλουλώνει...

    ReplyDelete