Monday, June 10, 2013

“ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΛΥΣΗ”, Ο κ. ΛΙΛΛΗΚΑΣ, ΕΝΔΟΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ



“ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΛΥΣΗ”, Ο κ. ΛΙΛΛΗΚΑΣ, ΕΝΔΟΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Μου δόθηκε η ευκαιρία να αναφέρω ορισμένα πράγματα πριν λίγες μέρες σχολιάζοντας το άρθρο του κ. Στέλιου Παπαντωνίου και του κ. Γ. Σέρτη αναφορικά με την απελευθέρωση της κατεχόμενης πατρίδας μας και τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας του ελεύθερου Ελληνικού νότου. 

Σε γενικές γραμμές είπα ότι οι οπαδοί ενδοτικής λύσης τύπου σχεδίου Ανάν, που αποδέχονται τη συμφωνία Μακαρίου - Ντενκτάς για εγκαθίδρυση Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ και πολύ από όσους λένε ΔΕΝ θα υπογράψουμε ενδοτικές λύσεις και ΔΕΝ θα δεχθούμε νέο σχέδιο Ανάν και ΔΕΝ αποδεχόμαστε διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία και ΔΕΝ θα δεχτούμε λύση που δεν θα διασφαλίζει την εφαρμογή του ευρωπαικού κεκτημένου στην Κύπρο.

Δεν διαφέρουν, όχι επειδή οι θέσεις τους είναι λανθασμένες, αλλά επειδή ΔΕΝ προσφέρουν πειστική εναλλακτική πορεία εξόδου από το αδιέξοδο.

Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν πιστεύει ότι οι Τούρκοι θα παραδώσουν με την πέννα αυτά που κέρδισαν με τη λόγχη.

Ως εκ τούτου τα ΔΕΝ, ΔΕΝ, ΔΕΝ, ΔΕΝ, ΔΕΝ, ΔΕΝ, του ΕΥΡΩΚΟ, και της εν παντί αναξιόπιστης “Συμμαχίας πολιτών” του κ. Λιλλήκα, αλλά και τόσων ανένταχτων πολιτών που αντιτάσσονται σε ενδοτική λύση, δεν πείθουν ότι έχουν εναλλακτική φερέγγυα πορεία αντιστροφής των δεδομένων που δημιουργήθηκαν με την εισβολή και κατοχή της Βόρειας Κύπρου.

Αυτά σκέφτηκα όταν διάβασα σήμερα ότι στελέχη του ΕΥΡΩΚΟ εντάσσονται στη “Συμμαχία Πολιτών” του κ. Λιλλήκα.

Πώς θα φύγουν επομένως οι Τούρκοι, αφού η επίκληση των αρχών του δικαίου και του Ευρωπαικού κεκτημένου δεν μας οδηγούν πουθενά;

ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ πόλεμο!

Κανένας λαός στην Ιστορία δεν απέκτησε την ανεξαρτησία του χωρίς απελευθερωτικό πόλεμο. 

Αν ο κατακτητής σου δεν νιώσει το λεπίδι στο λαιμό του τότε δεν πρόκειται να σου παραδώσει ΠΟΤΕ με την πέννα αυτά που κατάκτησε με τη λόγχη.

Λυπάμαι επειδή άνθρωποι σαν τον κ. Νίκο Κουτσού, σαν τον κ. Στράτο Παναγίδη, σαν τον κ. Στέλιο Αμερικάνο και σαν κ. Καρούζο δεν αντιλαμβάνονται αυτή την πραγματικότητα.

Αλλά λυπούμαι ακόμη πιο πολύ επειδή δεν αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν πολλοί που αντιτάσσονται έντονα σε ενδοτική λύση, πλην όμως δεν εμπιστεύονται ούτε κατά διάνοιαν τον κ. Λιλλήκα ως ηγέτη αυτής της γραμμής λόγω της ασυνεπούς πολιτικής πορείας του δεκαετιών. 

Πρόκειται για άνθρωπο που πέρασε από όλους σχεδόν τους πολιτικούς χώρους (από τον πιο ενδοτικό μέχρι τον πιο ανένδοτο και από τον πιο φιλελεύθερο μέχρι τον πιο αριστερό).

Γιατί άνθρωποι ακατηγόρητοι και με λευκό πολιτικό μητρώο και συνέπεια δεκαετιών, όπως ο κ. Ν. Κουτσού, ο κ. Στράτος Παναγίδης ή ο κ. Χρήστος Κληρίδης δεν ηγούνται της προσπάθειας συγκρότησης κόμματος που θα ζητήσει την απελευθέρωση της Βόρειας Κύπρου και εμπιστεύονται τον εν παντί αφερέγγυο κ. Λιλλήκα;

No comments:

Post a Comment