Tuesday, May 14, 2013

ΤΑ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ




ΤΑ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ

Του κ. Στέλιου Παπαντωνίου
============

Τα πράγματα έχουν όνομα, γι’ αυτό μπορούμε να σκεφτόμαστε, να μιλούμε και να γράφουμε γι’ αυτά. Η προπαγάνδα όμως φορτίζει τις λέξεις κατά το συμφέρον του πομπού, με αποτέλεσμα ν’ ακούμε μια λέξη κι άλλα να μας εμφανίζονται στο νου. Για παράδειγμα η λέξη «χρονοδιάγραμμα», έτσι όπως χρησιμοποιείται από τον συνδαιτημόνα της 29ης Μαϊου κ. Έρογλου, απειλητική μας εμφανίζεται, γιατί εκείνος υπονοεί πως το κυπριακό πρέπει να λυθεί μέσα σε αυστηρά καθορισμένα χρονικά πλαίσια, όπως η Τουρκία επιθυμεί, ή θα ανακηρύξει το δικό του κράτος, όπως η Τουρκία επιθυμεί, κι έτσι νομίζει πως μας θέτει προ διλήμματος, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, το καλύτερο δείγμα διλήμματος, δύο διαφορετικές υποθέσεις, με αποτέλεσμα πάντα το ίδιο, μαύρο κι άραχλο.

Αν είναι ένας όμως που θέλει βαθύτατα και εκ μέσης καρδίας χρονοδιαγράμματα, είναι ο ελληνικός κυπριακός λαός, που απαιτεί αυστηρά χρονοδιαγράμματα απόσυρσης των τουρκικών στρατευμάτων,  χρονοδιάγραμμα επανόδου όλων των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες και περιουσίες, χρονοδιάγραμμα εκπαραθύρωσης όλων των εποίκων και των κουβαλητών της Τουρκίας, τους αρκεί αυτή και τους περισσεύει, χρονοδιάγραμμα αναστύλωσης, ανοικοδόμησης, επιδιόρθωσης και επαναλειτουργίας της πόλεως της Αμμοχώστου αλλά και της Κερύνειας και της Μόρφου, όλων των χωριών και κωμοπόλεών μας, χρονοδιάγραμμα επιστροφής των κλαπέντων ιερών και οσίων μας, εκ θεμέθλων οικοδόμησης  όλων των ιερών χώρων μας, εκκλησιών και μονών, αποκατάστασης ζημιών που υπέστησαν οι Έλληνες, Μαρωνίτες και Αρμένιοι του τόπου από το 18% του πληθυσμού αυτού του ενιαίου κράτους, χρονοδιάγραμμα επαναφοράς του ηρωικού μας  Πενταδαχτύλου στην προτέρα του μορφή, χωρίς μπαϊράκια και άλλα βαρβαρικά και υβριστικά συνθήματα και λαμπιόνια, χρονοδιάγραμμα αποζημιώσεων για τα βασανιστήρια, τις δολοφονίες, την απάνθρωπη μεταχείριση αιχμαλώτων, ανδρών και γυναικών, στρατιωτών και πολιτών, ζώντων και τεθνεώτων.

Και τέλος, μια μεγάλη μεγάλη συγγνώμη από την Τουρκία και τους τουρκοκυπρίους, για τη δυστυχία που προκάλεσαν στον τόπο αυτό εν γνώσει τους, στην προσπάθειά τους να συνδράμουν την Τουρκία να επεκταθεί εις βάρος μας με υποχείριά της τους εδώ Ντεκτάς και τη συμμορία του και να μετατραπεί σε περιφερειακή νεοσουλτάνα.

Τα χρονοδιαγράμματα κι η απαίτηση για συγγνώμη ελπίζουμε πως θα διαβιβαστούν και υποβληθούν εν πάση επισημότητι στον συνδαιτημόνα της 29ης Μαϊου, που νομίζει πως στον 21ο αιώνα θα συμπεριφέρεται όπως οι πρόγονοί του του 1453 κι εμείς θα συνεχίσουμε να τον ανεχόμαστε.

Η ανοχή πολλά κακά μας έχει ως τώρα προκαλέσει. Καιρός να εγκαταλείψουμε και την ανοχή και τα ραγιαδίστικα. Εξάλλου, ο πλούτος κι η φτώχεια είναι εσωτερική υπόθεση κι έχουμε πολλή και σοβαρή δουλειά, ώσπου ν’ αναστήσουμε αυτό το δύσμοιρο τόπο!

No comments:

Post a Comment