Thursday, May 16, 2013

Η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ




Η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Θεολογικός Σύνδεσμος Λάρισας”:


Αναστολή της  απεργίας αποφάσισαν  οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ  στη Γενική Συνέλευση που ξεκίνησε χθες Τετάρτη στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε σήμερα μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Ειδικότερα  αρχικά η εισήγηση της ΟΛΜΕ για απεργία μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις  υπερψηφίστηκε από τους προέδρους με ποσοστό  92% επί των ψήφων. Ωστόσο στη συνέχεια η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ συνεκτιμώντας την κατάσταση έθεσε το ερώτημα εάν σήμερα υπάρχουν οι όροι που μπορεί να υλοποιηθεί η απεργία και εάν πρέπει να αναστολή η απεργία.Η πρόταση για  υλοποίηση της απόφασης  για απεργία έλαβε το 23, 6%, ενώ υπέρ της αναστολής ή με "λευκό"  τάχθηκε το υπόλοιπο σώμα της Συνέλευσης.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα επανέλθει με νέα πρόταση την ερχόμενη εβδομάδα, αφού πρώτα ολοκληρώσει τον κύκλο συναντήσεων με τα πολιτικά κόμματα και πραγματοποιήσει νέα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα συναντηθεί σήμερα με εκπροσώπους του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ.


Σε απλά Ελληνικά. Η αποφασιστικότητα που έδειξαν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός παιδείας κ. Αραβαντινός τσάκισε τους φασίστες συνδικαλιστές που έφεραν σε πλήρη απόγνωση δεκάδες χιλιάδες Ελληνόπουλα που προετοιμάζονταν για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Την ίδια ανυποχώρητη στάση ελπίζουμε ότι θα επιδείξει η κυβέρνηση και στα άλλα θέματα που αφορούν την παιδεία.

Είναι αδιανόητο ορισμένοι επαγγελματίες συνδικαλιστές να κρατούς όμηρους δεκάδες χιλιάδες παιδιά που προσπαθούν να μάθουν γράμματα.

Αν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Αραβαντινός δείξουν για όλα τα θέματα την ίδια αποφαστικότητα που έδειξαν σ’ αυτή την περίπτωση, θα κερδίσουν πολλούς πόντους στη συνείδηση του κόσμου.

Ακούς εκεί! Οι φασίστες! Να θέλουν να κρατούν σε ομηρεία τόσο κόσμο επειδή θέλουν να συνεχίσουν την ντεμπελιά τους ανενόχλητοι οι ανεπρόκοποι.

Πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους ότι πριν καταστραφεί εκ θεμελίων η νοοτροπία που μας κληροδότησε ο ειδεχθούς μνήμης Ανδρέας ("Ηρόστρατος") Παπανδρέου, η πατρίδα μας δεν θα δει μέρα καλή.

No comments:

Post a Comment