Monday, May 20, 2013

ΠΛΗΘΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ



ΔΕΚΑΔΕΣ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Διαβάσαμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων Romfea.gr το ακόλουθο ρεπορτάζ:

“Δεκάδες κληρικοί της Εκκλησίας της Γεωργίας και πλήθος κόσμου, έσπασαν το φράγμα της αστυνομίας και απέτρεψαν την παρέλαση ομοφυλοφίλων στην Τιφλίδα.

Κρατώντας πλακάτ και πανό με σύνθημα ''Σταματήστε την ομοφυλοφιλική προπαγάνδα στη Γεωργία'', ανάγκασαν του γκεϊ ακτιβιστές να το βάλουν στα πόδια και να μην μπορέσουν να παρελάσουν.

Την Πέμπτη, ο επικεφαλής της Γεωργιανής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Ηλίας Β', προέτρεψε τις αρχές να μην επιτρέψουν την διαδήλωση για τα «δικαιώματα των ομοφυλόφιλων», λέγοντας ότι αποτελεί "μια παραβίαση του δικαιώματος της πλειοψηφίας" και "προσβολή" στις γεωργιανές παραδόσεις. Προηγουμένως χαρακτήρισε την ομοφυλοφιλία ως «ανωμαλία και ασθένεια».”

Ιδού τι είχε προηγηθεί, όπως επίσης μαθαίνουμε από προηγούμενο δημοσίευμα του Εκκλησιαστικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Ρομφαία”:

Αίτημα του Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία για μην πραγματοποιηθεί gay παρέλαση, αγνόησε σύμφωνα με πληροφορίες το Δημαρχείο της Τιφλίδας.

Στην επιστολή του προς το Δημαρχείο ο Πατριάρχης Γεωργίας, μεταξύ άλλων αναφέρει: ''Όλες οι θρησκείες και η επιστήμη (ψυχολογία, ιατρική) αναγνωρίζουν την ομοφυλοφιλία ως ανωμαλία και ψυχική ασθένεια."

"Η πλειοψηφία των πολιτών της Γεωργίας, δεν συμφωνεί με τέτοιου είδους εκδηλώσεις και συναντήσεις", προσθέτει στην επιστολή του ο Πατριάρχης Ηλίας.

Σύμφωνα με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Γεωργίας, οι αρχές πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις απόψεις της πλειοψηφίας των συμπατριωτών και να ακυρώσει την παρέλαση των ομοφυλοφίλων.

Ωστόσο, το Δημαρχείο είχε άλλη άποψη και αποφάσισε μαζί με το Υπουργείο Εσωτερικών να διεξαχθεί κανονικά η παρέλαση των gay.”
Η εξέλιξη αυτής της διαμάχης Εκκλησίας και Πολιτείας;”

Και το αποτέλεσμα της διαφωνίας; Εκτυλίσσεται παραστατικά στο βίντεο που ακολουθεί: 



No comments:

Post a Comment