Saturday, May 18, 2013

ΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΤΟΥ π. ΚΛΑΨΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



ΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΤΟΥ π. ΚΛΑΨΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Να είναι καλά - επειδή μας διασκεδάζουν - όσοι με γραφικά δημοσιεύματα εκθειάζουν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. 

Προσπαθούν να παρουσιάσουν το μαύρο άσπρο
και το μαύρο άσπρο για να πουλήσουν εκδούλευση στον "διά τας αμαρτίας ημών" "πρασινοφρούραρχο" και Συριζίτη λογοπλόκο Αρχιεπίσκοπο, αλλά και την αλληλεγγύη τους προς τους πρωταγωνιστές της αναγόρευσης του Μακαριότατου σε επίτιμο διδάκτορα της Σχολής. 

Το βρήκαμε ιδιαίτερα διασκεδαστικό ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρουσιάζεται ως σεμνός, ταπεινός και ησύχιος, και όχι παμπόνηρος Αρβανίτης και άνθρωπος των σκοτεινών παρασκηνίων, που κατόρθωσε να ξεγελάσει ακόμη και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο!

Σε κάθε περίπτωση πόσο αληθινά σεμνός και ταπεινός είναι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα το πληροφορηθούμε “εν ημέρα Κρίσεως”.  

Αυτό που γνωρίζουμε τώρα με βεβαιότητα είναι ότι ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, που θα αναγορευθεί σε λίγη ώρα επίτιμος διδάκτωρ από "την εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσαν" Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Θεολογικής Σχολής της Βοστώνης, είναι αδίστακτος λογοπλόκος, όπως τον κατήγγειλε - με σαραντασέλιδη βιβλιοκρισία του - ο διαπρεπής Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσνταντίνος Καλοκύρης, στο περιοδικό της Ιεράς Μονής Βλατάδων “Κληρονομία”.

Περιττόν να αναφέρω ότι ο Μακαριότατος δεν απάντησε στη βιβλιοκρισία του Ομότιμου Καθηγητή! 

Και τι να απαντήσει δηλαδή; 

Λεηλάτησε κυριολεκτικά το έργο του Ομότιμου Καθηγητή για να συντάξει το δικό του έργο που βραβεύθηκε κιόλας.!!!

Ο π. Εμμανουήλ Κλάψης και η λοιπή χορεία της περίπυστης Θεολογικής μας Σχολής είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι επειδή αναγορεύουν ένα λογοπλόκο και θεολογικά αδαή Αρχιεπίσκοπο ως επίτιμο Διδάκτορα. 

Δεν το αναφέρουμε αυτό επειδή θα ιδρώσει και πολύ το αυτί όσων πρωτοστάτησαν στον πρωτοφανή εξευτελισμό της Σχολής.

Δυστυχώς έχει καταστεί θεσμός, που φανερώνει το φρόνημα των Καθηγητών της Σχολής, η αναγόρευση κακόδοξων και αιρετικών προσωπικοτήτων - όπως ο Δρυίδης πρώην Αρχιεπίσκοπος Κανταρβουργίας κ. Ρόουαν Γουίλιαμς και ο γνωστός διανοούμενος κ. Χρ. Γιανναράς.

Σε κάθε περίπτωση οι φωτογραφίες και τα σχετικά βίντεο είναι εύγλωττα της "μεγάλης" συγκίνησης που προκάλεσε ο Μακαριότατος άμα τη αφίξει του στις ΗΠΑ.!!! στην οποία αναφέρονται τα φιλικά προς τον π. Κλάψη ΜΜΕ.!!!

No comments:

Post a Comment