Wednesday, May 22, 2013

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΧΟΡΔΑ ΕΝ ΚΑΝΑΔΑ



ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΧΟΡΔΑ ΕΝ ΚΑΝΑΔΑ

Του κ. Ανδρέα Κυριακού
==============

Ως γνωστόν οι Οικουμενιστές διακρίνονται και για το αμείωτο και άνευ όρων και ορίων πείσμα τους.

Οι εμμονές τους αυτές εκδηλώθηκαν στις 14.5.2013 στην εκδήλωση (λέγε ετήσια φιέστα) που διοργανώνει ο Σεβ. Μητροπολίτης Καναδά κ. Σωτήριος. 

Αν επρόκειτο για το β΄ μέρος της, δηλαδή τις συνεδριάσεις στη βιβλιοθήκη της μητροπόλεως Τορόντο, δεν θα μας απασχολούσε το πράγμα.

Ομως “γυμνή τη κεφαλή” και χωρίς προσχήματα έγιναν οι συμπροσευχες (πασχαλινός ΄Ορθρος) στην ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Ιωάννου, που μας ενοχλεί ιδιαίτερα και μας βρίσκει κάθετα διαφωνούντες. 

Αλήθεια τι γυρεύουν οι κακόδοξοι “επίσκοποι” των Αιθιόπων μονοφυσιτών, (τους οποίους η “Ρομφαία” βαφτίζει ορθόδοξους), των Κοπτών μονοφυσιτών και των Ινδών μονοφυσιτών του Μαλαμπάρ; Εδώ οι ευσεβείς Ιουδαίοι της Π. Διαθήκης απέφευγαν και αυτή τη χώρα των αιρετικών Σαμαρειτών να διασχίσουν για να πάνε στα Ιεροσόλυμα. 

Ομως οι Οικουμενιστές σπεύδουν “αγαλλομένω ποδί” να τους εισάξουν "εις τα ενδότερα του καταπετάσματος". 

Μα δεν έχουν αντιληφθεί ότι ζούμε μετά το 451 μ.Χ.; Οτι στόμα της Εκκλησίας που αποφαίνεται αλαθήτως είναι οι Οικουμενικές Σύνοδοι; 

Ας το πάρουν απόφαση! Σε κάθε τους ασχημία θα τους υπενθυμίζουμε την παρανομία τους. Σε κάθε τους συμπροσευχή θα τους υπογραμμίζουμε πως βρίσκονται σε λάθος δρόμο. Σε κάθε τους ολίσθημα θα τους αποδοκιμάζουμε καθηκόντως. 

Μήπως αγνοούν τι έλεγε περί μονοφυσιτισμού ο Αγιος Προτέριος Αλεξανδρείας τον οποίο κατακρεούργησαν οι Κόπτες γιατί υπερασπιζόταν τις αποφάσεις της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου τις οποίες αυτοί θέλουν ουσιαστικά και να παρακάμψουν και να διαγράψουν;

No comments:

Post a Comment