Sunday, May 19, 2013

ΑΚΟΜΑ ΚΙ Ο ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΛΑΚΕΡ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ



ΑΚΟΜΑ ΚΙ Ο ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΛΑΚΕΡ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Οταν, κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, κατέρρεε το Ανατολικό μέτωπο, οι Ναζί πήγαν πικραμμένοι στον υπουργό προπαγάνδας του Χίτλερ - τον πολύ Γκαίμπελς - και του εξέφρασαν παράπονα ότι η Γερμανική προπαγάνδα δεν ήταν αποτελεσματική, όπως στο παρελθόν.

Για να πάρουν την απάντηση από τον Γκαίμπελς: "Δώστε μου νίκες να τις παρουσιάσω θρίαμβους, αλλά όταν η μια ήττα διαδέχεται την άλλη και ο Γερμανικός στρατός υποχωρεί άτακτα σε όλα τα μέτωπα, καμιά προπαγάνδα δεν μπορεί να γίνει πιστευτή".

Αυτό, λοιπόν, που ακόμη κι ο Γκαίμπελς κατάλαβε και βοήθησε και τους Ναζί να αντιληφθούν, ορισμένοι άλλοι υπερβαίνουν ακόμη και τον Γκαίμπελς σε μαύρη προπαγάνδα, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι εκτίθενται ανεπανόρθωτα και γελοιοποιούνται οι ίδιοι.

Σε ποιους αναφέρομαι; 

Στα "φιλαράκια" του π. Κλάψη και του κ. Πέτρου Βασιλειάδη, φυσικά, τα οποία προσπαθούν να παρουσιάσουν τον Μακαριότατο κ. Ιερώνυμο ως μέγα θεολόγο και ως σπουδαίο ιεροκήρυκα, την ώρα που οι ομιλίες και τα κηρύγματά του αναμεταδίδονταν από τηλεοπτικούς σταθμούς μεγάλης ακροαματικότητας σε κάθε γωνιά της γης.!!! 

Δεν αντιλαμβάνονται, άραγε, ότι όσοι άκουσαν τις ομιλίες του Μακαριότατου και διαβάζουν τα ρεπορτάζ και τα άρθρα τους βρίσκονται μπροστά στο εξής δίλημμα:

1.) Είτε να τους θεωρήσουν εντελώς άσχετους, αφού βρίσκουν τα πολύ κάτω του μετρίου κηρύγματα του Μακαριότατου ως σπουδαίους θεολογικούς λόγους,
2.) είτε να τους θεωρήσουν υπηρέτες της πιο μαύρης προπαγάνδας;!

Αν δεν το αντιλαμβάνονται, τόσο το χειρότερο για τους ίδιους.

Η γνωστή ρήση του Θουκυδίδη: “λίθοι, πλίνθοι (και) κέραμοι ατάκτως ερριμμένα” αφορούσε 100% το σημερινό κήρυγμα του Μακαριότατου στον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας.

Καλά! Ούτε και αυτό δεν το αντιλαμβάνονται;

No comments:

Post a Comment