Tuesday, May 14, 2013

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ




ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Οταν οι διαθρησκειακοί διάλογοι δεν μπορούν να προστατεύσουν τη ζωή του ιδίου του Οικουμενικού Πατριάρχη ή να απελευθερώσουν τους απαχθέντες Σύρους επισκόπους είναι ακόμη και στους εκ γενετής τυφλούς φανερή η ανικανότητα των διαθρησκειακών διαλόγων να προσφέρουν και την πιο στοιχειώδη πρακτική ωφέλεια στις εμπερίστατες Ορθόδοξες Εκκλησίες της Μικράς Ασίας και της Μέσης Ανατολής.

Προ καιρού ο Μέγας Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Γεώργιος Τσέτσης στο ιστολόγιο “Ιδιωτική Οδός” του κ. Παναγιώτη Ανδριόπουλου - όταν μιλούσε για τα Σεπτεμβριανά του 1955 - προσέφυγε στο έωλο επιχείρημα ότι το ΠΣΕ ήταν η αιτία που το Οικουμενικό Πατριαρχείο μπόρεσε να παραμείνει στην Κωνσταντινούπολη ήταν η υποστήριξη που του πρόσφερε το ΠΣΕ.

Η αλήθεια φυσικά δεν είναι αυτή. ΤΟ ΠΣΕ εις ουδέν ωφελεί, αλλά μόνον δι’ αυτού οικουμενιστικός θόρυβος γίνεται, επειδή το μόνον που μπορεί να κάνει είναι να στέλλει ψηφίσματα και αντιπροσώπους για να μιλά για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαωμάτων και άλλα παρόμοια αναποτελεσματικά τα οποία οι Τούρκοι - και οι μουσουλμάνοι γενικά - τα γράφουν εκεί που δεν χωρά μελάνι.

Ο π. Γεώργιος Τσέτσης και ο γράφων - και μαζί με μας όλος ο κόσμος - γνωρίζουμε ότι αν κατ’ άνθρωπον το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξακολουθεί να παραμένει στη Βασιλεύουσα οφείλεται αποκλειστικά στον δυτικό παράγοντα, που για τους δικούς του λόγους - κάθε αλλο φυσικά παρά πνευματικούς - τον υποστηρίζει. ΤΟ ΠΣΕ και οι Διαθρησκειακοί διάλογοι δεν εξυπηρετούν κανένα άλλο σκοπό παρά τα ταξιδάκια και τα ψώνια των συνέδρων και την καταπάτηση των Ιερών Κανόνων με τις κάθε λογής συμπροσευχές στις οποίες επιδίδονται.

Τώρα ενεοί παρακολουθούμε τις πληροφορίες ότι ακόμη και η βιολογική ύπαρξη του Παναγιότατου κινδυνεύει και ζούμε το δράμα της απαγωγής των δύο Σύρων επισκόπων. Κατά τα άλλα το ΠΣΕ και οι Διαθρησκειακοί Διάλογοι  είναι χρήσιμοι...

No comments:

Post a Comment