Wednesday, May 29, 2013

Η ΑΝΕΛΕΗΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ, Ο ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΕΒ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ




Η ΑΝΕΛΕΗΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ, Ο ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΕΒ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Διαβάσαμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ την ομιλία που εκφώνησε ο Σεβ. Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο με τίτλο «Οι θρησκείες και οι Εκκλησίες, παράγοντες ειρήνης, καταλλαγής και αλληλεγγύης».

Στην ομιλία αυτή είπε μεταξύ άλλων ο Σεβ. κ. Σαββάτος:

“Σκοπός του διαθρησκειακού και πολυπολιτισμικού διαλόγου είναι:

α) Ο προσδιορισμός του πλησίον, ανεξαρτήτως Θρησκείας, πολιτικής πεποιθήσεως η εθνικής προελεύσεως. 

β) Η χωρίς προϋποθέσεις προσφορά αλληλεγγύης και έμπρακτης αγάπης προς τις ανάγκες αυτού, και 

γ) Η θεμελίωση δίκαιων και ανθρωπίνων σχέσεων εντός των πλαισίων λειτουργίας των κοινωνικών δομών. Μέσα λοιπόν από αυτή τη διαδικασία οι Θρησκείες μπορούν να συμβάλλουν θετικά και ουσιαστικά στη συγκρότηση και διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, με την διαδικασία της πολιτισμικής αλληλοπεριχώρησης και τη διατήρηση της διαφορετικότητας.

«Στο χέρι των Θρησκειών είναι λοιπόν είτε να αυξήσουν τον πόνο που ζει ο κόσμος, είτε να συμβάλουν στην θεραπεία των δεινών», μέσα από τον διάλογο, ο οποίος αποτελεί  «δώρον Θεού». Οι Θρησκείες λοιπόν και οι Εκκλησίες του διαλόγου, της ειρηνικής συμβίωσης, της αλληλεγγύης και της ειλικρινούς θρησκευτικότητας - και όχι της υποκριτικής θρησκειοληψίας - με κέντρο τον άνθρωπο και τις κοινωνίες των πολιτών, πρέπει να αναζητήσουν να βρουν την θέση που τους αξίζει στην παγκόσμια οικογένεια, αυτό όμως προϋποθέτει και απαιτεί ότι θα πρέπει να βρουν τη θέση που τους αξίζει σε κάθε ανθρώπινη τοπική κοινωνία. Με τον τρόπο αυτό και μόνο θα μπορέσουν να καταστούν παράγοντες ειρήνης, καταλλαγής, αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής", κατέληξε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.”

Σεβασμιότατε, αυτά που λέτε δεν έχουν καμία σχέση με την οφθαλμοφανή και αυταπόδεικτη πραγματικότητα που ακούμε και βλέπουμε καθημερινά στις ειδήσεις.

"Στο χέρι των θρησκειών είναι", είπατε, "να συμβάλουν στη θεραπεία των δεινών." 

Διερωτόμαστε πότε και ποιος σας εξουσιόδοτησε να μιλάτε εκ μέρους των Ισλαμιστών; 

Αλλο τι θα θέλαμε να κάνουν οι εκπρόσωποι των θρησκειών και άλλο τι είναι διατεθειμένοι οι ίδιοι να κάνουν.

Ο κόσμος σύμφωνα με το “Ιερό Κοράνιο” χωρίζεται σε δύο τμήματα: "Στο στρατόπεδο του Ισλάμ και στο στρατόπεδο του πολέμου". 

Με άλλα λόγια, Σεβασμιότατε, σκοπός των Ισλαμιστών είναι να μας εξοντώσουν αν δεν προσηλυτιστούμε στη θρησκεία τους.

Δεν με πιστεύετε; 

Δικαίωμά σας. 

Αφού ανήκετε στη Διαθρησκειακή jet set για κάντε μια βόλτα στην Αίγυπτο και στην πολύπαθη Συρία και θα διαπιστώσετε αν οι Διαθρησκειακές αμπελοθεολογίες σας περί ανοχής, ειρηνικής συνύπαρξης κτλ., κτλ., έχουν οποιαδήποτε πραγματική αξία.

Αραγε οι ανελέητες σφαγές, ο ξεκληρισμός χριστιανικών χωριών και συνοικιών στη Συρία, η απαγωγή επισκόπων των οποίων η τύχη αγνοείται μέχρι σήμερα, ο εμπρησμός των ναών τους, η καταστροφή των ιερών εικόνων και άλλων θρησκευτικών κειμηλίων και συμβόλων, ο βιασμός των γυναικών και των θυγατέρων τους, η κατεδάφιση των οικιών και η λεηλασία  των υπαρχόντων τους κτλ., δείχνουν - έστω και εκ του μακρόθεν - ότι οι Ισλαμιστές ενδιαφέρονται για διάλογο ή μόνον για εξόντωση των χριστιανικών πληθυσμών;

Προφανώς το δεύτερο! 

Επομένως; Σε τι ακριβώς αποσκοπούσε η ομιλία σας στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο; Μήπως οι Ισλαμιστές εκπροσωπούνται στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο ή μπορεί αυτός ο θεσμός να έχει οποιαδήποτε επίδραση σ’ αυτούς; Προφανώς όχι.  

Οι Διαθρησκειακοί διάλογοι - όπως διεξάγονται σήμερα - είναι εκ των πραγμάτων για “αδκιασερούς” - έτσι λέμε στην κυπριακή διάλεκτο τους αργόσχολους - οι οποίοι ανήκουν στην jet set της θρησκευτικής νομενκλατούρας, η οποία ηδονίζεται να ταξιδεύει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου, σε όλους τους χλιδάτους εξωτικούς και κοσμοπολίτικους προορισμούς. 

Και τι γίνεται σ’ αυτούς; Συμπροσευχές με αιρετικούς και αλλόθρησκους, ψώνια και κουβέντες του καφενείου.

Την ίδια ώρα στη Νιγηρία, στο Ιράκ, στη Συρία, στην Αίγυπτο κτλ. οι χριστιανοί σφάζονται ανελέητα και διώκονται παντοιοτρόπως, ενώ οι εκπρόσωποι των Διαθρησκειακών Διαλόγων δεν μπορούν να τους προσφέρουν απολύτως τίποτα αποτελεσματικό.

Αφού αγνοείτε ή μάλλον προσποιείσθε ότι αγνοείτε, Σεβασμιότατε, με ποιο τρόπο μπορούν να σωθούν οι χριστιανοί της Συρίας επιτρέψτε μας να σας τον εξηγήσουμε.

Η Συρία είναι η μοναδική χώρα της Μεσογείου που μπορεί να ελλιμενίζεται ο ρωσικός στόλος. Λόγω, λοιπόν, της κεφαλαιώδους σημασίας της για τη Ρωσική Ομοσπονδία και λόγω του δυναμισμού του ηγέτη της και των συμφερόντων της Κίνας, υπάρχει ενδεχόμενο το καθεστώς Ασαντ να κατορθώσει να επιβιώσει. 

Αν τα καταφέρει οι χριστιανικοί πληθυσμοί θα μπορέσουν να διασωθούν. Αν όχι οι Ισλαμιστές θα τους περάσουν από το μαχαίρι.

As simple as that!

Και οι Διαθρησκειακοί διάλογοι στους οποίους συμμετέχετε με τόσο ζήλο;

Παράγουν ΜΗΔΕΝΙΚΟ αποτέλεσμα. Προσέξτε Σεβασμιότατε! Οχι περιορισμένο, αλλά ΜΗΔΕΝΙΚΟ αποτέλεσμα. Δεν αξίζουν ούτε μία δεκάρα.

Σωστά;

No comments:

Post a Comment