Friday, May 24, 2013

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΕΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ




Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΕΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Λίγο μετά από το Πάσχα δημοσιεύθηκε, στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ, άρθρο του Μεγάλου Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου π. Γεώργιου Τσέτση αναφορικά με την εκκοσμίκευση που εισέβαλε στη ζωή των Ορθοδόξων.

Το κείμενο λέγει ορισμένες πικρές αλήθειες που θα έπρεπε να απασχολούν όλους μας πολύ σοβαρά.

Ταυτόχρονα μπορούσε κάποιος να διακρίνει ευκρινώς ότι “αλλού ήταν τα κακαρίσματα και αλλού γεννούν οι κότες”. Δηλαδή ναι μεν οι επισημάνσεις του π. Γεώργιου είναι αληθέστατες πλην όμως αλλού το πήγαινε.

Δεν βλέπετε, λέγει το άρθρο του π. Γεωργίου, ότι η εκκοσμίκευση φταίει για τα σημερινά κατάντια των χριστιανών και όχι ο Οικουμενισμός;!!!

Καταρχήν, π. Γεώργιε, αρνούμαστε κατηγορηματικά να πιστέψουμε ότι κληρικός της δικής σας ευφυίας και παιδείας - θύραθεν και θεολογικής - αδυνατεί να αντιληφθεί ότι ο Οικουμενισμός δεν είναι πάρα εισβολή της εκκοσμίκευσης στη Θεολογία και στην ποιμαντική.

Αδυνατούμε να δεχτούμε ότι δεν κατανοείτε ότι η ένωση των αιρετικών και των αλλόθρησκων με την Εκκλησία μπορέι μόνον να επιτευχθεί με την αποδοχή της αλήθειας του Ευαγγελίου και όχι με αμοιβαίες παραχωρήσεις μεταξύ των διαλεγομένων.

Ο Οικουμενισμός, μια καθαρά κοσμική κίνηση ένωσης με ανθρώπινα - και όχι με Θεανθρώπινα κριτήρια -, αποτελεί ύψιστη και παγκάκιστη μορφή εκκοσμίκευσης.

Τώρα φυσικά, μετά τις απανωτές ασχημίες του ιδίου του Οικουμενικού Πατριάρχη και άλλων Ορθοδόξων ιεραρχών, κατανοούμε γιατί γράψατε το άρθρο σας για την εκκοσμίκευση.

Προσπαθήσατε - ανεπιτυχώς φυσικά - να εκτρέψετε την προσοχή μας από τις απανωτές οικουμενιστικές ασχημίες του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Μιλάνο, στη Βασιλεύουσα, στην Τσεχία και στη Σλοβακία και ο Θεός ξέρει πού αλλού.

Ούτε που ησυχάζετε, Αγιε Μεγάλε Πρωτοπρεσβύτερε, εσείς οι Οικουμενιστές.

Ο μέσος άνθρωπος σηκώνεται το πρωί και σκέφτεται πώς θα τα φέρει βόλτα στη ζωή με τα παιδιά του, τα οικονομικά του, τις σχέσεις του με τους συνανθρώπους, τους συναδέλφους του και προπαντός πώς θα ικανοποιήσει τις αμαρτωλές επιθυμίες του.

Εσείς οι Οικουμενιστές, π. Γεώργιε,  σηκώνεστε το πρωί και λέτε: Πώς θα σκανδαλίσω τον κόσμο σήμερα; Με ποιον αιρετικό ή αλλόθρησκο μπορώ να  συμπροσευχηθώ για να ποδοπατήσω το θέλημα του Θεού και να κατασκανδαλίσω τους ανθρώπους; Πόσους και ποιους Κανόνες της Εκκλησίας θα παραβώ; Ποιες ευαγγελικές εντολές και δόγματα της Εκκλησίας θα διαπομπεύσω; Αυτό είναι δυστυχώς το τυπικό σας.

Νιώθουμε πραγματική δυσφορία επειδή δεν σταματάτε πουθενά. Δεν ορρωδείτε μπροστά σε τίποτα. Το μυαλό σας είναι συνεχώς απογειωμένο στους αιθέρες του συγκρητισμού και στις λεωφόρους της εκκοσμίκευσης.

Καταρχήν ταπεινώνει τον Παναγιότατο με πρωτοφανή τρόπο ο ειδεχθής Ιησουίτης και Ουνίτης Πάπας Φραγκίσκος. 

Και ο Παναγιότατος; Αμέσως ύστερα αποδέχεται την πρόσκληση του Καρδινάλιου του Μιλάνου για να προσβάλει την πίστη μας με συμπροσευχές με αφορμή την επέτειο της έκδοσης του Διατάγματος της ανεξιθρησκείας των Μεδιολάνων.!!! 

Ακολουθούν παρόμοιες ασχημίες στη Βασιλεύουσα. 

Και τώρα; Πήγε ο Παναγιότατος για να γιορτάσει στην Πράγα τα 1150 χρόνια του ευαγγελισμού των Σλάβων από τους ιεραποστόλους Κύριλλο και Μεθόδιο και συμπροσεύχεται με τους Παπικούς και άλλους Προτεστάντες λες και ανήκουμε στην ιδία Εκκλησία.!!!

Μιλά με ένα καθαρά εκκοσμικευμένο τρόπο για το έργο των μεγάλων φωτιστών των Σλάβων ο Παναγιότατος. 

Τους παρουσιάζει ένα περίπου ως activists της ανεκτικότητας και της συνύπαρξης. Σαν πιόνια της Νέας Τάξης. 

Ιδού τι είπε για τους φωτιστές των Σλάβων ο Παναγιότατος μόλις χθες στην Πράγα:

“Δεν υπάρχουν περιθώρια διά τριβάς και προβλήματα μεταξύ των Χριστιανών. Απαιτείται η ένωσις των δυνάμεων όλων μας, δια να συμβάλλωμεν το εφ’ ημίν έκαστος και εκάστη Εκκλησία εις την επικράτησιν εις τον κόσμον του πνεύματος των δύο Ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου, του Μεγάλου Κωνσταντίνου, του πνεύματος της ζωής, δηλαδή της ανοχής, της συμφιλιώσεως, της αποδοχής του ετέρου, της ειρηνικής επιλύσεως των διαφορών, και μάλιστα της αποδοχής του διαφέροντος.”

Οταν αυτά, π. Γεώργιε, τα λέγει αυτός ούτος ο Οικουμενικός Πατριάρχης τι έμεινε στους πιο στυγνούς εκπρόσωπους της Νέας Τάξης να πουν;

Οι φωτιστές των Σλάβων, που οδήγησαν τόσα και τόσα εκατομμύρια αδελφούς μας στην αλήθεια του Ευαγγελίου και στην ελπίδα της Βασιλείας του Θεού και της Ανάστασης του Κυρίου ήταν - "ίλεως γενού ημίν Δέσποτα" - προαγωγοί "της ανοχής, της συμφιλιώσεως, της αποδοχής του ετέρου, της ειρηνικής επιλύσεως των διαφορών, και μάλιστα της αποδοχής του διαφέροντος", κτλ.."; 

Τι ήταν δηλαδή, π. Γεώργιε, οι Κύριλλος και Μεθόδιος; Υπάλληλοι κάποιας "Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης" του Σόρος;

Και μετά από αυτά, Γέροντα, μιλάτε για εκκοσμίκευση; 

For real, παππούλη μου;

No comments:

Post a Comment