Sunday, April 14, 2013

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ: “Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ Twitter''




ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ: “Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ Twitter''

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==================

Διαβάζουμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία” δημοσίευμα του κ. Αιμίλιου Πολυγένη:

“Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος πιστεύει ότι η προτεραιότητα της Εκκλησίας είναι το Ευαγγέλιο, και όχι να παρασύρεται από την εκκοσμίκευση της εποχής.

"Πρέπει να ενημερώνουμε τον κόσμο για τις δραστηριότητες της Εκκλησίας, όμως οι πληροφορίες θα πρέπει να πληρούν κάποιες προυποθέσεις και κάποιες ισορροπίες", ανέφερε ο κ. Κύριλλος σχολιάζοντας την χρήση που πρέπει να γίνεται στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης από τον κλήρο.

Επίσης ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας ανέφερε: "Δεν πρέπει να μιλούμε την γλώσσα του Twitter, όταν πρόκειται για την σωτηρία της ψυχής. Ακόμη και αν οι άνθρωποι ζουν στο θόρυβο της πληροφορίας η Εκκλησία καλείται να είναι πιστή στο έργο της, σ' αυτό της σωτηρίας της ανθρώπινης ψυχής."

"Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο χώρος της πληροφορίας για εμάς, είναι πρώτα απ' όλα, ο λόγος του Ευαγγελίου. Η γλώσσα του Ευαγγελίου, δεν είναι άψυχη και ηλεκτρονική", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Μόσχας.

Κλείνοντας ο κ. Κύριλλος υπογράμμισε ότι "πρέπει να είμαστε προσεχτικοί, προκειμένου μην δημιουργηθεί μια ψεύτικη εικόνα για την ζωή της Εκκλησίας, η οποία ως βασική της αρχή πρέπει να έχει την σύνεση."

Δόξα σοι ο Θεός που κάποιος - και μάλιστα τόσο υψηλά ιστάμενος - όπως ο Μακαριότατος Πατριάρχης Ρωσίας, λέγει τα πράγματα με το όνομά τους.

Ουδείς έχει αντίρρηση - ούτε ασφαλώς ο Πατριάρχης Κύριλλος - για τη χρήση των ηλεκτρονικών μέσων για τη διάδοση του Ευαγγελίου και για την επικοινωνία της Εκκλησίας με τον σύγχρονο κόσμο.

Αλλο - και πολύ σοφό και στην ουσία του πνευματικό - είναι αυτό που λέγει ο Μακαριότατος Μόσχας.

Η Εκκλησία δεν μπορεί να υιοθετήσει τη λογική του κόσμου και τις δημόσιες σχέσεις.

Το Ευαγγέλιο μεταδίδεται με πνευματικό τρόπο! 

Οχι με δημόσιες σχέσεις.

Η καταπολέμηση των παθών, η άσκηση και η προσευχή είναι ο μόνος τρόπος ευαγγελισμού του κόσμου.

Αλλιώς η Εκκλησία διαχέεται σε κόσμο.

No comments:

Post a Comment