Friday, April 26, 2013

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΕΣΒΥ...ΞΕΓΝΟΙΑΣΑ!




ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΕΣΒΥ...ΞΕΓΝΟΙΑΣΑ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Διαβάσαμε στην Romfea.gr:

“Την Παρασκευή, 26η Απριλίου 2013, και με την πρόσκλησή του, ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης Ι΄ υποδέχθηκε στην Πατριαρχική του έδρα στο Balamand (Λίβανος) τον εξοχώτατο κ. Ινάν Οζυιλντιζ (İnan Ӧzyildiz), πρέσβη της Τουρκίας στο Λίβανο.

Στη συνάντησή τους, ο Μακαριώτατος αποδοκίμασε και καταδίκασε εκ νέου την απαγωγή των δυο μητροπολιτών, Παύλου (Yazigi) και Ιωάννη (Ibrahim), επιβεβαιώνοντας τη στάση της Ορθόδοξης Εκκλησίας περι της συνυπάρξεως, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της βαθειά ριζομένης υπάρξεως των χριστιανικών στην περιοχή, της αρνουμένης την κάθε μορφή βίας.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, ο Μακαριώτατος τόνισε την ανάγκη να καταβληθούν όλες οι από κοινού δυνατές προσπάθειες, και σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να επιστρέψουν και οι δυο μητροπολίτες στις επαρχίες τους υγιείς το συντομότερο δυνατόν, και να απελευθερωθούν όλοι οι απαγωμένοι όποιοι και όπου αν υπήρξαν.

Από την πλευρά του, ο Πρέσβης της Τουρκίας επιβεβαίωσε στον Μακαριώτατο τη συνέχιση των καταβεβλημἐνων προσπαθειών απο την πλευρά της Τουρκικής Κυβερνήσεως.”

Απίθανο ε; 

Ο δυστυχής ο Μακαριότατος Αντιοχείας - πολλώ μάλλον, αφού κινδυνεύει ο κατά σάρκαν αδελφός του Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος -, προσπαθεί να πει τα δικά του για ειρηνική συνύπαρξη όλων στη Μέση Ανατολή, κτλ., κτλ..

Ο Τούρκος πρέσβυς, από την άλλη, καθησυχάζει τον Μακαριότατο Αντιοχείας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να καταβάλλει προσπάθεια για να επιστρέψουν οι Σύροι επίσκοποι στην πατρίδα τους ασφαλείς.

Απορία:

Πώς γνωρίζει ο εξοχότατος Τούρκος πρέσβυς ότι είναι ζωντανοί οι δύο επίσκοποι;

Αν ξέρει ότι είναι ζωντανοί σημαίνει ότι γνωρίζει και πού βρίσκονται. Και αφού ο τόπος που βρίσκονται είναι Τουρκικό έδαφος γιατί δεν πηγαίνουν οι δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας να απελευθερώσουν τους απαχθέντες;

Σας εξομολογούμαι, πατέρες και αδελφοί, ότι τώρα, μετά τις διαβεβαιώσεις του Τούρκου πρέσβυ, ανησυχώ - όσο ποτέ πριν - για την τύχη των δύο επισκόπων.

Θα μου πείτε: Μα ο κ. πρέσβυς είπε...

Ναι! Εχω υπόψη μου τι λένε οι Τούρκοι επίσημοι γενικά. Για τη Χάλκη λ.χ.. Είναι καμιά εκατοστή τουλάχιστον φορές που τους ακούσαμε να διαβεβαιώνουν όλους τους ηγέτες των ΗΠΑ και της Ευρώπης ότι θα ανοίξει η Σχολή πλην όμως εξακολουθεί ακόμη να είναι κλειστή.

No comments:

Post a Comment