Sunday, April 14, 2013

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΗΣ



Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Διαβάζουμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”:

“Λάβρος για ακόμη μία φορά ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. Αυτοί που επιβουλεύονται την οικονομική και την εθνική ανεξαρτησία της Κύπρου θα σπάσουν τα μούτρα τους, προειδοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.  

Στο κήρυγμά του το πρωί στην Ιερά Μονή Κύκκου μετά την ολονύκτια αγρυπνία που πραγματοποιήθηκε για ικεσία για διάσωση της Κύπρου, εξέπεμψε βολές προς το εξωτερικό.

Εάν εργαστούμε σωστά, διεμήνυσε, θ' αποχωρήσουν άπαντες.

Την ίδια ώρα επανέλαβε ότι η εκκλησία θα σταθεί δίπλα στον λαό και την κυβέρνηση σε αυτές τις δύσκολες ώρες.

Ο Μακαριότατος, είπε ότι ως εκκλησία, προγραμματίζονται ώστε να μην πεινάσει κανείς από όσους θα χάσουν τη δουλειά τους.

«Πλανώνται οι Ευρωπαίοι αν νομίζουν ότι θα αφήσουμε να παρουν τις περιουσίες του φτωχού λαού αντί πινακίου φακής», είπε χαρακτηριστικά.

Η αγρυπνία άρχισε στις οκτώ το βράδυ του Σαββάτου και έληξε σήμερα το πρωί με πανηγυρική Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.

Μετά τη Θεία Λειτουργία εψάλη ο Παρακλητικός Κανόνας προς την Υπεραγία Θεοτόκο και ακολούθησε λιτανεία της Ιερής Εικόνας.”

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εμψυχώνει το λαό, συμπαρίσταται στην κυβέρνηση της Κύπρου και τα ψάλλει έξω από τα δόντια σε όσους στην Ευρώπη επιβουλεύονται - με αφορμή την οικονομική κρίση - την οικονομική ανεξαρτησία του ποιμνίου της Εκκλησίας της Κύπρου, αλλά και ορέγονται να επιβάλουν αντεθνική λύση σε βάρος του λαού μας.

Πάντοτε ήταν αυτός ο ρόλος της Εκκλησίας της Κύπρου στο διάβα των αιώνων.

Αν οι Κύπριοι έμειναν για αιώνες Ορθόδοξοι και Ελληνες, αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην Εκκλησία που στήριξε και παρηγόρησε το λαό μας κατά τη διάρκεια της δουλείας του στους ξένους κατακτητές, ενίσχυσε με κάθε τρόπο την Ελληνική και Ορθόδοξη παιδεία και αγωνίστηκε με αυταπάρνηση για να διατηρήσει την αληθινή πίστη των πατέρων μας.

Εκφράζουμε την πιο μεγάλη μας χαρά επειδή η Εκκλησία της Κύπρου βρίσκεται και σ’ αυτή τη φάση της Ιστορίας μας στις επάλξεις του χρέους.

No comments:

Post a Comment