Wednesday, April 24, 2013

ΝΕΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΖΛΑΣ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ



ΝΕΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΖΛΑΣ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============== 

Διαβάζουμε στη Romfea.gr ρεπορτάζ του κ. Αιμίλιου Πολυγένη:

“Αποδεκτή έγινε από την Ιερά Σύνοδο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, η παραίτηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σβορνικίου και Τούζλας κ. Βασιλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Επίσκοπος Βασίλειος, παρέδωσε την παραίτησή του, στην Ιερά Σύνοδο τον Νοέμβριο του 2012 για λόγους υγείας.

Τέλος να σημειωθεί ότι Τοποτηρητής της Επισκοπής, διορίστηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπανιαλούκας κ. Εφραίμ.”

Εκφράζουμε τις ταπεινές ευχές μας για την ανάρρωση του Θεοφιλέστατου κ. Βασίλειου από την περιπέτεια της υγείας του που τον υποχρέωσε να υποβάλει παραίτηση από το θρόνο του.

Δεν θα λέγαμε όμως την αλήθεια αν ισχυριζόμαστε  ότι θλιβόμαστε, επειδή ο Πανιερότατος παραιτήθηκε από το θρόνο του, επειδή είναι νεωτεριστής - όπως δείχνει και η εμφάνισή του - Ιεράρχης και ένας εξ εκείνων των ιεραρχών, οι οποίοι έδωσαν το “Ιερό Κοράνιο” ως δώρο σε μουσουλμάνους.


Εγραψε σχετικά το ιστολόγιο “Ακτίνες”:

Η ιστοσελίδα του Υπουργείου Αμύνης της Βοσνίας και Ερτζεγοβίνης (ενός στην ουσία μουσουλμανικού κράτους) στις 22-12-2011 δημοσιεύει την είδηση για την βράβευση που έκανε ο επίσκοπος Τούζλας (Tuzla) Βασίλειος Kacavenda στα στρατεύματα του βοσνιακού κράτους.Τους βράβευσε για την βοήθεια που προσέφεραν μέσα στις πλημμύρες το περασμένο Νοέμβριο-Δεκέμβριο.

Στο μουσουλμάνο διοικητή, Senad Masovic, ο επίσκοπος Βασίλειος χάρισε το Κοράνιο με αφιέρωση (βλ. φωτογραφία).”

Με αυτά τα δεδομένα ελπίζουμε ότι η Ιερά Σύνοδος της ομόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας θα εκλέξει στη θέση του παραιτηθέντος επισκόπου παραδοσιακό ιεράρχη, με ορθόδοξο ήθος που δεν θα προβαίνει σε τέτοιες αήθειες.

No comments:

Post a Comment