Saturday, April 27, 2013

ΕΛΛΗΝΟΠΡΕΠΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ



ΕΛΛΗΝΟΠΡΕΠΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με απάντηση που έδωσε ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου σε κοινοβουλευτική ερώτηση περί κυριαρχικού καθεστώτος νήσων Αιγαίου, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας ανέφερε τα εξής:

«Φαίνεται ότι έχουν βάλει κάποιον να κάνει αυτή την ερώτηση μια φορά το χρόνο. Θα δώσω λοιπόν και εγώ την ίδια ακριβώς απάντηση που έδωσα την τελευταία φορά: Ξεκαθαρίζω ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε αμφισβήτηση και οποιοδήποτε σημείο αμφιβολίας ως προς το καθεστώς οποιουδήποτε νησιού ή νησίδας στο Αιγαίο. Όλα αυτά διέπονται από διεθνείς συμβάσεις, οι οποίες είναι απολύτως σαφείς και γι’ αυτό δεν ευσταθεί καμία αμφισβήτηση του καθεστώτος των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο. Ελπίζω του χρόνου τέτοιο καιρό να μην τα ξαναλέμε» (On Alert!).

Ελληνοπρεπής η απάντηση του κ. Δελαβέκουρα, και με την αναγκαία - γι’ αυτές τις περιπτώσεις - ειρωνεία, ότι κάθε χρόνο αυτή την εποχή, κάποιος βαλτός στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση υποβάλλει την ίδια ερώτηση στον υπουργό εξωτερικών, για να μπορέσει ο Οθωμανολάγνος κ. Νταβούτογλου να εγείρει απαράδεκτες αξιώσεις σε νησίδες και βραχονησίδες του Αιγαίου, ενώ το Ελληνικό καθεστώς τους είναι κατοχυρωμένο από Διεθνείς συνθήκες.

Η πατρίδα μας - παρά την τεράστια οικονομική κρίση που την μαστίζει - πρέπει, παράλληλα με τις ξεκάθαρες δηλώσεις του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών, να έχει απολύτως αξιόμαχο στρατό ως αποτρεπτική ισχύ, επειδή οι νεοσουλτάνοι της Αγκυρας δεν πολυχαμπαρίζουν, ούτε από Διεθνείς Συνθήκες, ούτε από ανθρώπινα δικαιώματα, ούτε και από κανόνες Δικαίου.

Τότε ΜΟΝΟΝ δεν απλώνουν το αδηφάγο χέρι τους για να αρπάξουν όταν γνωρίζουν ότι υπάρχει τσεκούρι να τους το κόψει.

No comments:

Post a Comment