Friday, April 12, 2013

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ




ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
 
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===================

Με πολλή χαρά πληροφορηθήκαμε ότι ο πρέσβυς του Βελγίου στην Ελλάδα κ. Marc Van Den Reeck είναι φιλέλληνας, γνωρίζει άπταιστα Ελληνικά - σε βαθμό που δεν μπορείς να αντιληφθείς ότι είναι ξένος - και έχει μάλιστα μεταστραφεί στην Ορθοδοξία και εκκλησιάζεται τακτιτότατα.

Πολύ ωραίο να μαθαίνεις γι’ αυτές τις μεταστροφές στην Ορθοδοξία και για την αγάπη διπλωματών ξένων χωρών για την πίστη και την πατρίδα μας.

Αλλά και εδώ στη Νέα Υόρκη οι δικοί μας διπλωμάτες και της Ελλάδας και της Κύπρου - και μάλιστα οι κορυφαίοι διπλωμάτες - είναι πολύ ευσεβείς άνθρωποι και συνεργάζονται άριστα με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο σε όλους τους τομείς.

Ανθρωποι που βλέπω σε διάφορους ναούς της Νέας Υόρκης στη Θ. Λειτουργία, στους Χαιρετισμούς και στις Προηγιασμένες.

Διαπιστώνω τακτικά την παρουσία της Γενικής Προξένου της Κύπρου στη Νέα Υόρκη κυρίας Κούλας Σοφιανού, η οποία τιμά την Κύπρο μας με την όλη παρουσία της στη Νέα Υόρκη. 

Πανταχού παρούσα επίσης σε κάθε εκδήλωση της Ομογένειας, πιστό μέλος της Εκκλησίας, τηρεί τις νηστείες, εκκλησιάζεται στον Καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας, αλλά και στον Αγιο Γεώργιο στον 54ον δρόμο στο Μανχάταν.

Τα ίδια ισχύουν για τον πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κ. Ευάγγελο Κυριακόπουλο, τον οποίο βλέπω τακτικά και στον Καθεδρικό της Αγίας Τριάδας αλλά και στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Πολύ αξιόλογος και σεμνός άνθρωπος που εμπνέει με την όλη παρουσία του την Ομογένεια. 

Ο εννιάχρονος γυιος του μάλιστα μας έψαλλε τον ύμνο “Τη Υπερμάχω” στην Γ΄Στάση των Χαιρετισμών στον Ιερό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Μανχάταν

Μακάρι αυτού του είδους οι διπλωμάτες να εκπροσωπούν την Ελλάδα και την Κύπρο πάντοτε.

No comments:

Post a Comment