Wednesday, April 24, 2013

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΣΤΗ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟ ΦΟΡΟΥΜ






Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΣΤΗ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Διαβάζουμε στο ιστολόγιο “Ακτίνες”:

“Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων σε διαθρησκειακό φόρουμ στο Κίεβο.

Διήμερο διαθρησκειακό φόρουμ με θέμα "Η σημασία της θρησκείας στο σύγχρονο κόσμο." 

Στο φόρουμ συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ', ο Μητροπολίτης Αντώνιος Boryspil, ο πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Χριστιανών και Εβραίων Deborah Weissman, ο πρόεδρος του Διεθνούς Ισλαμικού φόρουμ διαλόγου, Hamid Ahmed Al-Reef, ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Σιχ Satpayev Singh, το μέλος της Εθνικής Συνέλευσης της Τυνησίας Fatma Gharbi και ο πρόεδρος των Ulema της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μουφτής Farid Salman, κ.α..” 

Επικροτούμε ολόθυμα τη συμμετοχή του Μακαριότατου κ. Θεόφιλου Δ΄, Πατριάρχη Ιεροσολύμων, της Μητέρας πασών των του Θεού Εκκλησιών, στο πανθρησκειακό φόρουμ.

Θα με ρωτήσετε ίσως; 

Γιατί;!!! 

Προσεβλήθης ξαφνικά από οξεία “Βαδραχανίτιδα” ή αποφάσισες στα 62 σου να αρχίσεις να κάνεις χρήση απαγορευμένων ουσιών;

Κανένα από τα δύο. 

Απλά έβαλα ένα καλό λογισμό για τον Μακαριότατο και είπα: Ε! Δεν μπορεί Πατριάρχης άνθρωπος να είναι τόσο κλούβιο ώστε να πιστεύει ότι τα καραγκιοζιλίκια που λέγονται Διαθρησκειακές συναντήσεις, φόρα και συνέδρια αποδίδουν καρπό! 

Σωστά; 

Επομένως γιατί πήγε;

Απλούστατα! Ο Μακαριότατος Ιεροσολύμων τα χρειάστηκε τώρα με την απαγωγή του ορθόδοξου και του μονοφυσίτη επισκόπου της Συρίας και σκέφτηκε: Δεν πάω στο φόρουμ να κάνω κανένα μουφτή φίλο ώστε όταν έρθει η σειρά μου να με απαγάγουν να έχω τα μέσα για να απελευθερωθώ;

Καταλάβατε τώρα γιατί πήγε ο Μακαριότατος στο φόρουμ;

No comments:

Post a Comment