Tuesday, April 23, 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗ ΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟΥ ΟΤΙ ΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ




ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗ ΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟΥ ΟΤΙ ΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Διαβάζουμε στο ιστολόγιο "Σωτήριος Λόγος" του κ. Σωτήρη Τζούμα:

«Λείπουν τα πρότυπα από την ζωή μας», ανέφερε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πευκακίων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι είναι πολλά αυτά που φταίνε για την σημερινή κατάσταση της χώρας, όμως το κυριότερο είναι ότι απουσιάζουν τα πρότυπα και γι' αυτό είμαστε τόσο φτωχοί.

«Όμως χωρίς Ιησού Χριστό και χωρίς λειτουργική ζωή, δεν μπορούν να δημιουργηθούν πρότυπα και όσο δεν δημιουργούνται τα προβλήματα θα αυξάνονται καθημερινά», πρόσθεσε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απευθυνόμενος προς τον νέο κληρικό που χειροτόνησε, υπογράμμισε ότι ο κόσμος έχει ανάγκη από αληθινούς και ταπεινούς ποιμένες.”

Δόξα σοι ο Θεός, που ο Μακαριότατος είπε και κάτι με το οποίο μπορούμε να συμφωνήσουμε.

Οχι μόνον στην πολιτική, αλλά και στην κοινωνία, εξέλιπαν σε μεγάλο βαθμό τα πρότυπα, Μακαριότατε. 

Δυστυχώς όμως και στην Εκκλησία.

Να φανταστείτε! Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος - τουτέστιν η υμετέρα Μακαριότης - λέγει ασύστολα ψέμματα. Οτι π.χ. ψήφισε στο παρελθόν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας που πολιτευόταν σε εκλογική περιφέρεια που δεν έχει δικαίωμα να ασκήσει εκλογικό δικαίωμα ο Μακαριότατος.!!!

Οσο για το τελευταίο ταξίδι της υμετέρας Θεοπροβλήτου Μακαριότητας στο Φανάρι, ο Θεός να με βγάλει ψεύτη, αλλά μου φαίνεται ότι πετύχατε με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια - όλα αντάξια της υμετέρας πονηρίας - και εξασφαλίσατε το απρόσκοπτο της κατάκτησης του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου για τον δελφίνο των ονείρων σας.

No comments:

Post a Comment