Friday, April 19, 2013

Ο π. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΑΤΣΗΣ ΝΑ ΣΥΓΥΡΙΣΕΙ ΤΟΝ Ι.Σ.Κ.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ




Ο π. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΑΤΣΗΣ ΝΑ ΣΥΓΥΡΙΣΕΙ ΤΟΝ Ι.Σ.Κ.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Διαβάζουμε στο ιστολόγιο “Σύνδεσμος Κληρικών Χίου” την ακόλουθη ανάρτηση που επιγράφεται Διευκρινήσεις Γραφείου Τύπου του Ι.Σ.Κ.Ε.:

“Το Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε ευρέθη προ εκπλήξεως όταν δέχθηκε αδικαιολόγητη επίθεση από μερίδα λαϊκών και κληρικών θεολόγων για τα γραφόμενα στο δελτίο τύπου της 15.4.2013. 

Εκεί αναφέρονται τα εξής: “μετά από ενδελεχή ενημέρωση του κ. Γιαγκατζόγλου Α΄ Συμβούλου του Υπουργού αποσαφηνίστηκαν αρκετά ζητήματα για τα οποία πολλά αρνητικά σενάρια κυκλοφορούσαν.” 

Τί ενόχλησε; Το “αποσαφηνίστηκαν” ή το ότι “πολλά αρνητικά σενάρια κυκλοφορούσαν;” 

Είναι δηλ μερικοί οι οποίοι επενδύουν στην δαιμονοποίηση του μαθήματος των Θρησκευτικών και τους ενοχλεί η ενημέρωση των ανθρώπων για το πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα; Γιατί αυτό στην πραγματικότητα έγινε. 

Η θέση του Ι.Σ.Κ.Ε είναι πάγια όσον αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών γι’ αυτό άλλωστε έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό εκφράζοντας την αγωνία του για την εξέλιξη και πορεία του μαθήματος. 

Η επίσκεψη του κου Γιαγκατζόγλου έγινε ακριβώς για να δώσει εξηγήσεις για το συγκεκριμένο θέμα. 

Εάν παρασκηνιακά διαδραματίζονται αδιαφανείς διαδικασίες ουδόλως ενδιαφέρει τα μέλη του Ι.Σ.Κ.Ε. και την κοινωνία. 

Πρέπει όμως να γνωρίζουν οι επιτιθέμενοι ότι σ΄ έναν πόλεμο οι ομοϊδεάτες ενώνουν τις δυνάμεις τους εναντίον του υποτιθεμένου εχθρού και δεν στρέφονται κατ΄ αλλήλων. 

Το εάν οι διευκρινήσεις του κου Γιαγκατζόγλου ήταν όντως διαφωτιστικές ή όχι θα το κρίνουν οι αναγνώστες όταν θα δημοσιευτούν, καθώς ενημερώσαμε και στο δελτίο τύπου της 15ης. 2. 2013.”

Γιατί δεν αναφέρει η Ανακοίνωση ποιοι είναι αυτοί που έκαναν αδικαιολόγητη - κατά την άποψη του εν πολλαίς αμαρτιαίς περιπεσόντος Ι.Σ.Κ.Ε. - επίθεση εναντίον του;

Γιατί εκλήθη ο κ. Γιαγκάζογλου να τους ενημερώσει, αφού οι θέσεις του είναι παγκοίνως γνωστές και δεν επιδέχονται πολλαπλές ερμηνείες;

Γιατί δεν προσκλήθηκαν η ΠΕΘ, ο Σύνδεσμος Θεολόγων Μακεδονίας - Θράκης και άλλοι ευσεβείς  θεολόγοι, όπως ο κ. Γ. Παπαθανασόπουλος ή ο κ. Νατσιός για να διαφωτίσουν τους κληρικούς μας για το κακό που επέρχεται εναντίον του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών;

Το κυριότερο! 

Ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο, ενώ οι υπεύθυνοι του Συνδέσμου επικαλούνται την ανάγκη για κοινούς αγώνες προσκαλούν τους σεσημασμένους από χρόνια διασπαστές του θεολογικού κόσμου “ΚΑΙΡΟΣκόπους”, οι οποίοι προωθούν με νύχια και με δόντια την κατάργηση του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών;

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι και αν όλοι καλύψουν διά της σιωπής την αήθεια του Ι.Σ.Κ.Ε., το ιστολόγιο "Θρησκευτικά" - και δη ο ενάρετος και διακεκριμένος θεολόγος π. Διονύσιος Τάτσης - πέραν από τις Θεοπειθείς ευχές του,  ακριβώς επειδή δεν είναι "ώσπερ οι λοιποί" των κληρικών και των θεολόγων, όπως αναφέρει και στο σημερινό του σχόλιο στον “Ορθόδοξο Τύπο” - θα συγυρίσει δεόντως τα μαντρόσκυλα του κ. Γιαγκάζογλου και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στον Ι.Σ.Κ.Ε., που κάνουν πλάτες στον "κακό δαίμονα" του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών και βγαίνουν από πάνω και ζητούν τα ρέστα.

Αναμένουμε σεβαστέ μας Γέροντα!

No comments:

Post a Comment