Monday, March 25, 2013

Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΙΑΓΚΟΥ



Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΙΑΓΚΟΥ 

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων Romfea.gr διαβάσαμε άρθρο του κ. Θεόδωρου Γιάγκου, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τον χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Ομολογώ ότι δεν με εξέπληξε η στάση του κ. Καθηγητή, επειδή - ως γνωστόν - υπέγραψε την ιδρυτική Διακήρυξη των ΚΑΙΡΟΣκόπων και επειδή γευτήκαμε κατ’ επανάληψη τους πικρότατους καρπούς της κακόδοξης θεολογικής του γραφίδας για πλείστα όσα θέματα. 

Οσο να είναι όμως δημιουργεί μεγάλη θλίψη ο κατήφορος του κ. Καθηγητή σε τόσα πολλά θέματα.

Είχα πρόθεση να μην ασχοληθώ περαιτέρω με την κακόδοξη γνωμοδότηση, που έδωσε ο κ. Γιάγκου αναφορικά με την ψαλμωδία των γυναικών, που - ως μη όφειλε - υλοποιεί ο Σεβ. Λεμεσού κ. Αθανάσιος και που έτυχε δυστυχώς συνοδικής έγκρισης. 

Τώρα όμως που βλέπω την εμμονή του κ. Καθηγητή να συντάσσεται - σχεδόν σε όλα τα θέματα - με τους εκάστοτε νεωτεριστές και συγκρητιστές, κατέληξα στην απόφαση να δώσω στη δημοσιότητα την επιστολή του κ. Ανδρέα Ζαχαρουδιού αναφορικά με την εκτενή τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον κ. Καθηγητή.

Θα επανέλθουμε σύντομα - συν Θεώ - για να παραθέσουμε την εξαιρετικού ενδιαφέροντος πλην όμως αποκαρδιωτικού για την ορθόδοξη αυτοσυνειδησία του κ. Καθηγητή τηλεφωνική συνομιλία.

Και να σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για κατά σάρκα τέκνο του π. Κυπριανού, που ισχυρίζεται μάλιστα ότι έχει Αγιορείτη πνευματικό!!!

Αλήθεια! Ποιος είναι αυτός ο Αγιορείτης που τον ενθαρρύνει σε τέτοια ατοπήματα;

No comments:

Post a Comment