Monday, March 11, 2013

ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΠΑ κ. ΓΙΑΝΝΑΡΑ!



ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΠΑ κ. ΓΙΑΝΝΑΡΑ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι οι αναγνώστες δεν μπορούν να ησυχάσουν πριν μάθουν το "χαρμόσυνο γεγονός" ότι σύντομα "Habemus Papam". 

Γι' αυτό σπεύδουμε να παραθέσουμε δύο σχετικά ρεπορτάζ που διαβάσαμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”:


“Οι καρδινάλιοι της Καθολικής Εκκλησίας ψήφισαν σήμερα υπέρ του τερματισμού των προπαρασκευαστικών τους συναντήσεων ενόψει του κογκλάβιου που αρχίζει αύριο για την εκλογή του νέου Πάπα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού Φεντερίκο Λομπάρντι.

Συνολικά 152 καρδινάλιοι μετείχαν στην συνάντηση που έγινε σήμερα το πρωί, μεταξύ των οποίων και οι 115 που έχουν το δικαίωμα να μετάσχουν στο κογκλάβιο που θα εκλέξει τον νέο Ποντίφικα.

Αυτή η γενική συνέλευση των καρδιναλίων αποτελούσε την τελευταία ευκαιρία που είχαν οι λεγόμενοι «πρίγκιπες της Εκκλησίας» να συζητήσουν τα κύρια ζητήματα που θα αντιμετωπίσει ο νέος Πάπας, προτού συγκεντρωθούν στην περίφημη Καπέλα Σιξτίνα για να εκλέξουν τον νέο προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ο Λομπάρντι δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι αναμένει ένα «σύντομο κογκλάβιο».

"Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι από τους 115 καρδινάλιους που (θα εκλέξουν τον νέο Πάπα), δεν είναι πολλοί αυτοί που χρειάζεται να ανησυχούν για το ποιο όνομα θα πρέπει να επιλέξουν», σημείωσε.

Οι 115 καρδινάλιοι που θα εκλέξουν τον νέο Πάπα θα προσέλθουν αύριο στις 17:30 ώρα Ελλάδος στην Καπέλα Σιξτίνα και λίγο μετά θα πραγματοποιήσουν μια αρχική ψηφοφορία.

Αν κανένας δεν κερδίσει την απαραίτητη πλειοψηφία των δύο τρίτων από την πρώτη ψηφοφορία, οι καρδινάλιοι στη συνέχεια θα πραγματοποιούν έως και τέσσερις ψηφοφορίες την ημέρα — δύο το πρωί και δύο το απόγευμα — έως ότου εκλέξουν τον νέο Ποντίφικα.

Η μέση διάρκεια των τελευταίων εννέα κογκλαβίων ήταν περίπου τρεις ημέρες, ενώ κανένα δεν έχει ξεπεράσει τις πέντε ημέρες.”

“Ο Γάλλος καρδινάλιος Ζαν Λουί Τοράν θα έχει την τιμή να ανακοινώσει στους καθολικούς πιστούς την εκλογή του νέου Πάπα.

«Σας αναγγέλλω ένα χαρμόσυνο γεγονός. Εκλέξαμε Πάπα!», τα λόγια αυτά θα εκφέρει στα λατινικά από το μπαλκόνι της βασιλικής του Αγίου Πέτρου με τη λήξη της σύσκεψης, κατά την οποία θα εκλεγεί ο νέος επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Τέλος να σημειωθεί ότι τον παπικό θρόνο διεκδικούν τουλάχιστον 12 καρδινάλιοι.”

Τώρα που σας ενημέρωσα δεν ανησυχώ. 

Είμαι βέβαιος ότι πήγε η καρδιά σας στη θέση της.

Εις απάντηση σχετικού άρθρου του κ. Γιανναρά στην "Καθημερινή" μπορώ με απόλυτη βεβαιότητα από τώρα να προβλέψω με ποια έννοια μας αφορά η εκλογή του νέου Πάπα. 

1.) Καταρχήν όποιος και αν εκλεγεί Πάπας θα είναι αρχηγός αίρεσης, που θα κρατά δεμένους με την κακοδοξία 1,200,000 ανθρώπους.

2.) Προπαντός! 

Οποιος και αν εκλεγεί Πάπας θα τηρήσει απαρέγκλιτα - με θρησκευτική ευλάβεια - την ίδια στάση έναντι της Ορθόδοξης Εκκλησίας: Αυτή που διακελεύει η Β΄ Βατικάνεια Σύνοδος, η οποία δεν έχει άλλο στόχο παρά να μας κάνει Ουνίτες.!!!

Επομένως τι είναι τα μόνα που δεν ξέρω να σας πω; 

Οι μικρολεπτομέρειες! 

Δηλαδή σε ποια ψηφοφορία θα ακούσουμε το "χαρμόσυνο άγγελμα" και ποιο θα είναι το όνομα του νέου αιρεσιάρχη!!!

Υπάρχουν και ορισμένες άλλες πτυχές του άρθρου του κ. Γιανναρά που πρέπει να μας απασχολήσουν.

No comments:

Post a Comment