Friday, March 15, 2013

ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ κ. ΠΑΝΩΤΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ...



ΟΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ κ. ΠΑΝΩΤΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ...

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===================

“Οταν τις σπεύδη και ο Θεός συνάπτεται”, λέγει ο Αισχύλος.

Οι Οικουμενιστές πήραν χαμπάρι ότι οι υπεύθυνοι του “Ορθόδοξου Τύπου”, ήτοι οι λίαν σεβαστοί μας π. Θεόδωρος Ζήσης, π. Γεώργιος Μεταλληνός, π. Μελέτιος Βαδραχάνης, π. Βασίλειος Βολουδάκης, κ. Γ. Ζερβός, κ. Αθανάσιος Σακαρέλλος και ο εσμός των ασχέτων (αδελφές του π. Μάρκου και “παλαιά φρουρά”) είναι κυριολεκτικά λαγοί που παριστάνουν τα λιοντάρια.

Γι’ αυτό, όταν διαπίστωσαν οι Οικουμενιστές ότι οι υπεύθυνοι του “Ορθόδοξου Τύπου” γονάτισαν μπροστά στον Μεσσηνίας και δεν εννοούν με τίποτα να σηκωθούν στα πόδια τους, συνειδητοποίησαν ότι βρήκαν εύκολο στόχο για να χτυπήσουν στο ψαχνό.

Και χτύπησαν.! 

Ο Αρχων Ιερομνήμων του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Αριστείδης Πανώτης εξευτέλισε τον “Ορθόδοξο Τύπο”, όπως ακριβώς έκανε προηγουμένως και ο Σεβ. Μεσσηνίας.

Δημοσίευσαν επιστολή του που επιγράφει: "ΠΡΟΣ ΚΥΚΛΕΥΤΑΣ, ΤΟΙΣ ΑΓΓΕΛΟΙΣ ΚΑΙ Τῌ ΠΟΜΠῌ ΑΥΤΩΝ» εις απάντηση περισπούδαστου άρθρου του π. Αναστάσιου Γκοτσόπουλου, για τη διαστροφική ερμηνευτική των Αγίων Πατέρων αναφορικά με τις συμπροσευχές που υιοθέτησε ο κ. Πανώτης σε σχετικό άρθρο του.

Και μάλιστα δημοσίευσαν το άρθρο με το εισαγωγικό σχόλιο:

 “Ὁ Θεολόγος κ. Ἀριστείδης Πανώτης, ὁ ὁποῖος εὑρίσκεται εἰς τά «δεξιά» τοῦ ἑκάστοτε Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου ἀπό τήν ἐποχήν τοῦ μακαριστοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου Ἀθηναγόρου καί εἶναι ὑπέρ τῶν θεολογικῶν Διαλόγων μετά τῶν Παπικῶν (συμπροσευχῶν κ.λπ.) ἀπήντησεν εἰς τό ἄρθρον, τό ὁποῖον ἐδημοσιεύθη εἰς τόν «Ο.Τ.» (1ης Μαρτίου) ὑπό τόν τίτλον: «Ἔλεος, ὄχι καί κομπάρσοι τοῦ Βατικανοῦ», τό ὁποῖον ἔγραψε καί ὑπέγραψεν ὁ ἀντιοικουμενιστής καί ἀντιπαπικός πατήρ Ἀναστάσιος Γκοτσόπουλος, ἐφημέριος τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Νικολάου Πατρῶν.” 

Και ως να μη έφθανε αυτό έκαναν κάτι πολύ χειρότερο! 

Αμέσως μετά την δημοσίευση του κατάπτυστου και παντελώς αστήρικτου εξ απόψεως επιχειρημάτων και άκρως υβριστικού κατά του Αγίου και σοφού Γέροντα Επιφάνιου Θεοδωρόπουλου  άρθρου του κ. Πανώτη, για το οποίο δεν δημοσίευσαν καμία ανασκευή, πρόσθεσαν οι εξευτελισμένοι της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας:

“Ο “Ο.Τ.” εδημοσίευσε το άρθρον του κ. Πανώτη άνευ περικοπών ή μεταβολών ως προς το περιεχόμενόν του. Εχρησιμοποίησε ακόμη και τον τίτλον, τον οποίον έθεσε ο κ. Πανώτης επί του άρθρου, τηρών πλήρως την δεοντολογίαν και τα οριζόμενα υπό του νόμου περί τύπου.!!!”

Δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος! 

Καλά διαβάσατε! 

Οχι μόνον δεν απάντησαν την επιστολή του κ. Πανώτη, αλλά τον διαβεβαιώνουν ότι είναι "φρόνιμα παιδάκια", που θα κάνουν ότι τους λένε οι Οικουμενιστές για να μη βρουν το μπελά τους από το νόμο.!!!

Φυσικά ψεύδονται ασύστολα.! 

Διότι ναι μεν ο νόμος επιβάλλει να δημοσιεύσεις την απάντηση του θιγομένου από δημοσίευμά σου, αλλά ουδόλως απαγορεύει να σχολιάσει το έντυπο την απάντηση.!

Δυστυχώς ο “Ορθόδοξος Τύπος”, όχι μόνον δεν είναι η “ναυαρχίδα του αντι-οικουμενιστικού” αγώνα, όπως τον διαφημίζει ο π. Θεόδωρος Ζήσης, - και εμείς καλόπιστα στο παρελθόν και πριν γονατίσει μπροστά στον Μεσσηνίας επαναλάβαμε - αλλά ούτε καν η λέμβος της διάσωσης σε περίπτωση πλήρους ναυαγίου.

Μόνον μία παρατήρηση επί του παρόντος

Δεν αντιλαμβάνονται οι λαγωοί του “Ορθοδόξου Τύπου” ότι οι Οικουμενιστές θα χρησιμοποιούν αυτό το τέχνασμα συνεχώς;

Οποτε γραφτεί κάτι που τους θίγει θα στέλλουν απάντηση την οποία θα δημοσιεύει ο “Ορθόδοξος Τύπος”, χωρίς να αποτολμά σχόλιο στην απάντηση, και θα κερδίζουν τις εντυπώσεις.!!!

Καλά! Ούτε αυτό δεν το κατανοούν;

Επί του παρόντος αυτά και με την ελπίδα ότι κάποιος θα απαντήσει τα έωλα επιχειρήματα του κ. Πανώτη στην επόμενη έκδοση του "Ορθοδόξου Τύπου". 

Ισως ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος επειδή στους υπόλοιπους δεν έχω απολύτως καμία εμπιστοσύνη.

Αυτά! Επί του παρόντος.

4 comments:

  1. Αγαπητέ κ. Τελεβάντε συμφωνώ με τις σκέψεις σας.
    Δυστυχώς ο Οικουμενισμός πέρασε τις απόψεις του χωρίς να υπάρχει ταυτόχρονη αποκατάσταση με απάντηση.

    ReplyDelete
  2. Κυριε Τελεβαντε,

    Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας πω οτι το αρθρο του κυριου Γκοτσιοπουλου ηταν απαντηση σε προηγουμενο αρθρο του κυριου Πανωτη στο amen.gr στο οποιο ο κ. Πανωτης παρουσιαζε περικοπες απο τους μεγαλους θεολογους της Εκκλησιας. Ο κ. Γκοτσιοπουλος του απαντησε ευστοχα. Στην ανταταπαντηση του ο κ. Πανωτης περισσοτερο λασπολογει παρα επιχειρηματολογει, συνεπως ειναι αναξια απαντησεως.

    Με εκτιμηση και φιλία
    Γεωργιος Θεοδοσιου

    ReplyDelete
  3. Αγαπητέ κ. Κωστόπουλε.

    Σας ευχαριστώ γιατί μου κοινοποιήσατε τη διαπίστωση ότι ο Οικουμενισμός περνά πια ελεύθερα τη γραμμή του από τον Ορθοδοξο Τύπο με την απειλή του νόμου.

    Αυτό δεν συνέβαινε ποτέ ούτε επί αείμνηστου Χαράλαμπου Βασιλόπουλου , ούτε επί π. Μάρκου.

    Ούτε βεβαίως συνέβαινε ποτέ όταν οι κ. Ευσταθίου και π. Δανιήλ Αεράκης εξέδιδαν τον Εκκλησιαστικό Αγώνα.

    ReplyDelete
  4. Αγαπητέ κ. chretienorthodox.

    Ορθή βεβαίως η παρατήρησή σας ότι ο μεν π. Αναστάσιος ομολόγησε με δύναμη λόγου την ορθόδοξη πίστη μας και αποστόμωσε τον κ. Πανώτη αλλά αφού ο κ Πανώτης επέστρεψε και λασποπολογεί τουλάχιστον θα μπορούσαν να γράψουν ότι θεωρούν ανάξια λόγου την απάντηση προς τον κ. Πανώτη ακριβώς επειδή δεν παραθέτει ουσιαστικά επιχειρήματα και επειδή μιλά απαξιωτικά για ένα κορυφάιο θεολογο και άγιο άνθρωπο όπως ήταν ο π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος.

    ReplyDelete