Saturday, March 30, 2013

Η “ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ” ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ




Η “ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ” ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=================

Διαβάσαμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Παπικού “Αρχιεπίσκοπου” Νάξου, Τήνου, Άνδρου και Μυκόνου Νικόλαου, στην εφημερίδα «Κυκλαδική» της Νάξου στο δημοσιογράφο κ. Νικόδημο Λιανό.

Από τη συνέντευξη παραθέτουμε την ακόλουθη ερώτηση και απάντηση του Παπικού “Αρχιεπισκόπου”:

ΕΡΩΤΗΣΗ:

“Η επιλογή του συγκεκριμένου Ποντίφικα μπορεί να βοηθήσει στην ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα σε Καθολικούς και Ορθόδοξους;”

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

“Ναι, διότι πιστεύω πως για να βελτιωθούν οι σχέσεις των δύο Αδελφών Εκκλησιών Καθολικής και Ορθοδόξου χρειάζεται η αρετή της ταπεινοσύνης και από τις δυο μεριές.

Σήμερα αυτή η αρετή είναι το ιδιαίτερο χάρισμα του Πάπα Φραγκίσκου. Την ίδια αυτή αρετή διαθέτει και ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Έχω μάλιστα προσωπική εμπειρία από επίσκεψη μου στο Φανάρι.

Εξ άλλου τι άλλο μπορεί να σημαίνει το γεγονός ότι, την ημέρα της Θείας Λειτουργίας που τέλεσε ο Πάπας Φραγκίσκος για την ανάληψη των καθηκόντων του, ήταν παρών για πρώτη φορά μετά το 1054 και ο  Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος;

Είμαι λοιπόν βέβαιος ότι θα βελτιωθούν οι σχέσεις των δύο αδελφών Εκκλησιών Καθολικής και Ορθοδόξου." 

Δεν θα αποφύγω τον πειρασμό να σχολιάσω την τελευταία πρόταση της απάντησης του Εκλαμπρότατου “Αρχιεπισκόπου”. 

“Δεν νομίζω πως είναι μόνο τυχαίο το γεγονός ότι σήμερα η Εκκλησίας κατέχει τρία Α. Τον Πάπα Φραγκίσκο τον Α, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο τον Α και τον Αρχηγό της τον Ιησού Χριστό που είναι το Α και Ω.”

Με συγχωρείτε, Εκλαμπρότατε, αλλά μέχρι τώρα νόμιζα ότι -αν και αιρετικός- είστε τουλάχιστον σοβαρός. 

Λυπάμαι να παρατηρήσω ότι η ελπίδα σας ότι η βελτίωση των σχέσεων του Βατικανού με την Ορθοδοξία θα γίνει επειδή ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ο πρώτος Οικουμενικός Πατριάρχης που φέρει αυτό το όνομα και ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ο πρώτος Πάπας που φέρει το όνομα Φραγκίσκος, στερείται και της πιο στοιχειώδους σοβαρότητας.

Ούτε ο σατανικός και σοβαρά παρανοικός Αρχιμανδρίτης Μελέτιος Βαδραχάνης ή ο κ. ανδρέας Πιτσιλλίδης δεν θα αμολούσαν τέτοια ανοησία.!!!

Οσο για την ταπείνωση του Πάπα Φραγκίσκου δεν έχουμε “χρείαν ετέρων μαρτύρων”

Εδωσε ήδη ικανότατα δείγματα γραφής με τη συμπεριφορά του προς τις ορθόδοξες αντιπροσωπείες που πήγαν στο Βατικανό. 

Και προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη με σκαιότητα συμπεριφέρθηκε και την Εκκλησία της Ρωσίας με υπεροψία και περιφρόνηση αντιμετώπισε. 

Και αυτά πότε;

Οταν - όπως ομολογεί και ο Παπικός “Αρχιεπίσκοπος” Νάξου - για πρώτη φορά Οικουμενικός Πατριάρχης μετέβη στο Βατικανό για την ενθρόνιση του Πάπα.!!!

Περιττές οι λοιπές συστάσεις για την ταπείνωση του Πάπα Φραγκίσκου. Εκτός και αν με τον όρο ταπείνωση ο Εκλαμπρότατος εννοεί τις θεατρικές παραστάσεις Ιησουιτισμού.

No comments:

Post a Comment