Friday, March 29, 2013

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑ ΚΛΙΝΤΟΝ!




ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑ ΚΛΙΝΤΟΝ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
====================

Διαβάσαμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Νίκου Μαγγίνα:

“Επιστολή προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο απέστειλε η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον με την οποία εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της για την συνεργασία που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχείο κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας της ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. Στην επιστολή της σημειώνει πως προσβλέπει για την ημέρα που θα επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης και θα αποτελέσει ένα λαμπρό σύμβολo θρησκευτικής ελευθερίας.

Ακολουθεί η επιστολή της κυρίας Χίλαρι Κλίντον:

«Η Υπουργός Εξωτερικών

Ουάσιγκτων

30 Ιανουαρίου 2013

 Παναγιώτατον Βαρθολομαίον Α’

Οικουμενικόν Πατριάρχην Κωνσταντινουπόλεως

Παναγιώτατε,

Υπήρξε τιμή δι᾽ εμέ να εργασθώ μαζί σας κατά την θητείαν μου ως Υπουργού Εξωτερικών. Ομού, επράξαμε πολλά δια να προωθήσωμεν την διαθρησκειακήν και δια‒εθνικήν κατανόησιν και να προβάλωμεν τα θέματα θρησκευτικής ελευθερίας εν Τουρκία και πέραν αυτής.

Αποτελείτε έμπνευσιν διά πολλούς με τας συμβολάς σας εις την πλουσίαν  παράδοσιν θρησκευτικής ποικιλίας εν Τουρκία. Προσβλέπω προς την ημέραν καθ᾽ ην η Σχολή της Χάλκης θα ανοίξη και πάλιν τας πύλας της ως εν λαμπρόν σύμβολον θρησκευτικής ελευθερίας.

Καθώς ετοιμάζομαι να αποχωρήσω της υπηρεσίας μου, παρακαλώ να γνωρίζετε ότι έχετε τας καλυτέρας των ευχών μου διά μεγάλην επιτυχίαν και ευτυχίαν εις όλας τας μελλοντικάς δράσεις σας και διά την συνεχή ευστάθειαν του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Μετά θερμών προσρήσεων, διατελώ

Ειλικρινώς υμετέρα

Hillary Rodham Clinton»

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Κλίντον για τα ευγενή της συναισθήματα προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη και την προσδοκία της για το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Πάντως αναμέναμε περισσότερα από την υπουργό εξωτερικών της πιο ισχυρής χώρας του κόσμου.

Συναισθήματα αλληλεγγύης και ευχές πολλοί μπορούν να στέλλουν. 

Το ζητούμενο από την Αμερικανική ηγεσία είναι να ασκήσει αποτελεσματική πίεση στην Τουρκία για να ανοίξει επιτέλους η Θεολογική Σχολή της Χάλκης. 

Το λιγότερο που μπορεί να κάνει η Τουρκία ως πρώτη καλή κίνηση για την αποκατάσταση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και μάλιστα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

No comments:

Post a Comment